Myśliwce typu Kania używa się w rejonach bardzo najeżonych przez meteory czy kosmiczny złom.
Są to obecnie najzwrotniejsze jednostki we flocie.
Zwrotność kosztowała jednak brak osłon czy hipernapędu.
Również zasięg jednostki nie jest powalający - dlatego też rzadko oddala się od macierzystej jednostki czy stacji orbitalnej.
Uzbrojenie to dwa blastery o zwiększonej wydajności (działka plazmowe pobierały zbyt dużo energii) - dlatego też "Kania" nie atakuje ciężkich myśliwców.
Wysłany: 2009-01-24, 15:18
mały, a zarazem przyjemny :) Kojarzy mi się ze statkiem Boba Fetty choć nie wiem dlaczego :D Szyba troszke wychodzi poza kabine,ale to drobny szczegół nie wnoszący nic do ogólnego wizerunku. Po prostu dobra praca :)
Ładny ten statek, ciekawie wygląda... działka mi się podobają, ciekawe rozwiązanie, może kiedyś podkradnę pomysł ;) Silniki też pasują bardzo do całości... i na koniec życzę powodzenia w konkursie ;)
ps. z ciekawości zapytam do kiedy można zgłaszać prace? ;)
Hezar
Wiek: 39 Dołączył: 29 Sie 2016 Wpisy: 933 Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2009-01-24, 18:53
MOC wykonany w stylistyce Twojego poprzedniego myśliwca (EGGon-3) prezentuje się ze wszech miar bardzo korzystnie.
Tym razem nie zasugerowałeś wszystkim w opisie okropnego wyglądu, więc nie ma też żadnych komentarzy potwierdzających tego typu teorię, a pojazdy jakie są, każdy widzi.
I bądź tu człowieku mądry...
Wiek: 38 Dołączył: 20 Mar 2008 Wpisy: 627 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-01-25, 19:29
Mi to bardziej wygląda jak kapsuła ratunkowa a nie myśliwiec. Świetnie wyglądają działka i do silników też trudno się doczepić. Ogólnie konstrukcja bardzo udana choć kształt jak na myśliwca dość oryginalny.
_________________ Gość nakarm DZIECIAKA klikając w brzuch pajaca.
Ostatnio zmieniony przez Qworg 2009-01-25, 21:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum