Ten MOC już długo mi chodził po głowie. Najpierw będąc jeszcze w czasie wakacji we Wrocławiu zobaczyłem i zachwyciłem się zabytkowymi tramwajami typu LH Standard. Później Longer sprzedał mi 4 kółka do kolejek. A teraz etap czwarty BTT, do którego tramwaj pasuje zmobilizował mnie do wykończenia siebie i przy okazji MOCa. Klocki pozwoliły mi na malowanie warszawskie chociaż niewiele mi brakowało do zrobienia odcienia pastelowo-zielonego, takiego jak jeździ po Wrocku. Zdaje sobie sprawę, że Moc daleko odbiega od oryginału ale wystarczająco mi się podoba, żeby zaprezentować go na forum
I galeria: na flikrze.
BTW: Flikr to jest drugi powód dla którego umieściłem MOCa na forum. BS co chwila leży, więc musiałem się przełamać i zobaczyć czy uda mi się wkleić zdjęcia stamtąd tutaj. Po wielu trudach udało się:) Wielki szacun dla tych co uważają Flikra za stronę przyjazną oszołomom;)
Wysłany: 2009-11-29, 19:27
Bardzo ładnie wykonany przedni i tylny pomost. Z tej strony również Twój model prezentuje się najlepiej.
IMO słupki okienne są za wysokie. Podwozie za nisko, to nie jest lowrider! Ten tile 1x2 z rysunkiem psuje efekt.
Ponieważ to jest jednak miniaturka, oceniam trama na 4+. Fajny jest ;)
Słupki faktycznie wydają się za długie, ale gdyby były na 3, to może byłyby za krótkie. Poza tym wszystko mi się w nim podoba. Szkoda, że w KZ nie będzie linii tramwajowej.
przy tej wysokości okien długość do ogólnej wysokości chyba szwankuje co najmniej o jedno okno, wykończenie przodu/tyłu ma świetne krzywizny
glaz_pimpur napisał/a:
odcienia pastelowo-zielonego, takiego jak jeździ po Wrocku
Jaś i Baba Jaga (LH Standard) mają malowanie biało-czerwone, a pastelowo-żółto-zielony to chyba w Poznaniu? bo we Wrocławiu to po szynach mkną niebieskie :)
Wiek: 45 Dołączył: 13 Maj 2008 Wpisy: 1355 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-30, 16:06
łiskers napisał/a:
słupki okienne są za wysokie
zgrredek napisał/a:
Słupki faktycznie wydają się za długie
Macie rację. Poprawiłbym, ale brakuje mi tilesów2x1 w kolorze pastelowo-żółtym
kle_on napisał/a:
szwankuje co najmniej o jedno okno
Wyszedłem z założenia, że te słupki między oknami są i tak strasznie szerokie, więc przestałem się przejmować ile okien być powinno. Chciałem tylko utrzymać raczej mniej wiecej stosunek koloru żółtego (słupki) do pustego (okna).
kle_on napisał/a:
Jaś i Baba Jaga (LH Standard) mają malowanie biało-czerwone, a pastelowo-żółto-zielony to chyba w Poznaniu? bo we Wrocławiu to po szynach mkną niebieskie :)
Musze Cię rozczarować: Jeździłem po Wrocławiu tramwajem o wdzięcznej nazwie "Juliusz":)
Dzięki za miłe słowa a także za krytkę:)
Wysłany: 2009-12-01, 18:48
Uzupełnię Waszą wiedzę o kilku wrocławskich zabytkowych tramwajach:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum