Wysłany: 2009-12-08, 00:15 [MOC] Arabska Ulica 2: Karawanseraj
Oto kolejna moja praca na CCC7 - do kategorii Eastern Medieval Life.
Arabska Ulica 2: Karawanseraj
Diorama przedstawiająca fragment arabskiego miasta.
Po lewej znajduje się meczet, a po prawej minaret. W centrum otoczony murem mały karawanseraj ze studnią, a obok ulica i domy mieszkalne.
Z ciekawostek - jestem najbardziej zadowolony z ozdobnych łuków tych na środku na pięterku, przy okienkach po bokach oraz z tego przy kranie z wodą : o)
Wiek: 35 Dołączył: 10 Mar 2007 Wpisy: 673 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2009-12-08, 01:06
Fajnie Ciamku. Z jednej strony arabsko, fajne detale (źródełko). Z drugiej tak troszkę zbyt idealnie. Brak jakichś ubytków na ścianach, troszku brudu tu i ówdzie ;)
Wysłany: 2009-12-08, 11:07
Bardzo ciekawa dioramka . Podoba misie to ze nie jest typowa w klimacie. Bardzo fajne detale/scenki. Assasyn skradający się za plecami straznika - swietne. Odrazu pomyślałem ze cos takiego musi się tu pojawić.
Zgodze się jednak z kolega wyżej , ze odrobina, zróznicowania ścian by się przydała ... za czysto...za idealnie... , ale to jesli miał bym sie czepiac...a się nie czepiam...tylko zachwycam.
Bardzo fajna dioramka. Najbardziej podobają mi się łuki mauretańskie na górze i ten duży czerwono biały po lewej. No i studnia.
Tylko to żółte tło nie specjalnie mi pasuje. Najlepsze byłoby żółte do jednaj czwartej wysokości a potem błękit.
Brak jakichś ubytków na ścianach, troszku brudu tu i ówdzie
Trochę ubytków jest - nawkładałem sporo log bricków : o)
Mogłem nawtykać więcej okrągłych 1x1, no i jakieś inne kolory. Ale jakie? Chyba tylko dkTan, ale takich klocków nie mam : o(
A co do brudu, to już mi się nie chciało wkładać więcej kamyczków do piasku.
zgrredek napisał/a:
Najbardziej podobają mi się łuki mauretańskie na górze i ten duży czerwono biały po lewej
Cieszę się bardzo, bo mi też : o)
Co do tła to już jakoś tak się przyzwyczaiłem, że takie daję...
Mistrz Podziemi napisał/a:
Właściwie to cała ta dioramka wygląda jak wyciągnięta żywcem z gry Assassins Creed
No właśnie - zapomniałem wspomnieć o najważniejszym. Diorama jest mocno inspirowana tą grą. Nie tyle może całość, co poszczególne elementy.
A kto znajdzie "Templariusza?" ; o)
Mistrz Podziemi napisał/a:
Jedyne co mi się tu nie podoba to to, że prawdopodobnie nie będzie dalszego ciągu :p.
Wysłany: 2009-12-08, 14:19
Niezła zabawa w szukanie smaczków: daszek z nowego Indiany Jonesa, flet, główka Zam Wesell, fioletowa mała zębatka...
No i aż przepakowanie całej dioramy "życiem", tu się dzieje aż tyle, że Szeherezada pewnie miałaby pomysłów na następne tysiąc baśni.
Jedyne czego mi brakuje, to zagubionego wśród tego całe galimatiasu Johnnego Thundera w swojej Orientalnej wyprawie. ;)
_________________ Recenzje i ciekawostki ze świata LEGO: 8studs
kris kelvin [Usunięty]
Wysłany: 2009-12-08, 14:27
Mi też się podoba, aczkolwiek pierwsza wersja wybacz szczerość jest klasą samą w sobie i trudno Ci będzie ją pobić, ale doceniam fakt, że się starasz :)
Najfajniejszy jest ten dziedziniec, ma prawdziwie arabski klimat.
Na tej największej wieży przydało by się faktycznie kilka "logów".
Ale nie ma co marudzić bo jest dobrze.
A tego tym bardziej nie wiedziałem do kogo ta główka należy : o)
Wszystkie te rzeczy mam z BL.
nori napisał/a:
Jedyne czego mi brakuje, to zagubionego wśród tego całe galimatiasu Johnnego Thundera
Ale to chyba zagubiony w czasie musiałby być ; o)
kris kelvin napisał/a:
Na tej największej wieży przydało by się faktycznie kilka "logów".
Moim marzeniem jest dark Tan...
A tak przy okazji, czy ktoś może mi powiedzieć jak nazywają się i do czego właściwie służą te drewniane balkoniki, które zbudowałem ? : o)
Mają jakieś specjalne przeznaczenie czy są tylko do relaksu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum