Dzień dobry.
To znowu ja, to znowu okręcik, to znowu papierowe żagle:
Oto Neptunina - dwunastodziałowy bryg piratów.
dwunastodziałowy okręt kapitana Brickbearda.
Modułowa konstrukcja - podział na 3 sekcje: dziób z kambuzem, śródokręcie z pokładem działowym oraz rufa z kajutą kapitana.
Chciałbym kiedyś zbudować okręt cały w kolorze dark brown...
Nie byłby ładny. Byłby chyba nawet nienaturalnie jednokolorowy. Myślę, że różne rzeczy powinny mieć różne odcienie a nawet kolory. Pokłady np widziałbym w kolorze tan, albo dk tan. W końcu to były surowe dechy wciąż szorowane przez majtków.
Statek wywarł na mnie pozytywne wrażenie. Jest zgrabny, a kolor jaki mu nadałeś bardzo mi się podoba. Imponująca jest też ilość armat na tym okręcie. Dwanaście dział z pewnością budzi respekt wśród innych wilków morskich. Ciekawym pomysłem są te czarne schodki, zrobione jak mniemam z rąk jakiś droidów, pochodzących z zestawów Star Wars ?
Jak na każdym statku, i tutaj, nie mogło zabraknąć kajuty kapitana. Mała i ciasna, ale jakże pięknie urządzona :)
Mam słabości do wszelkiej maści statków, szczególnie okrętów pirackich :)
Ostatnio zmieniony przez Parys 2010-03-10, 14:23, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum