[MOC] Jeep Wrangler Rubicon

Wszystko co związane z / everything about LEGO Truck Trial, Cross Country, Truck Racing, Outdoor Car Racing

Moderatorzy: Blaha, Atros, ManiekManiak, omen, BJ, Mod Team

Autor
Wiadomość
Backbone
Posty: 667
Rejestracja: 2009-12-06, 17:30
Lokalizacja: Doncaster
HELF: backbone
: 53779075@N05

   

#76 Post autor: Backbone »

Zbudowałem sobie tego Jeepa. Sariel powiem ci tak - kawał dobrej roboty, aczkolwiek trochę niedoróbek ma i jak na moje oko to aż dziwnie że przejechał tyle ile przejechał - jakieś to takie "liche" jest w paru miejscach.

- Amortyzatory strasznie wybrzuszają mosty w dół.
- Zderzaki odpadają od kichnięcia ;P
- Zamiast halfbushy na półosiach proponowałbym axle ze stopem

Ale generalnie fajny model :)

Mistakes
VIP
Posty: 528
Rejestracja: 2009-12-20, 18:00
Lokalizacja: Warszawa!
HELF: Ayumi

 

#77 Post autor: Mistakes »

Zderzaki i koło zapasowe jest specjalnie tak zrobione... Czytaj 1 post.

Backbone
Posty: 667
Rejestracja: 2009-12-06, 17:30
Lokalizacja: Doncaster
HELF: backbone
: 53779075@N05

   

#78 Post autor: Backbone »

Mistakes, no to bez sensu było je robić. Tak jak wspomniane w 1 poscie blotnki, ktore przeszkadzają przy skręcie do oporu.

Awatar użytkownika
Cieślu
VIP
Posty: 1238
Rejestracja: 2009-04-13, 22:21
Lokalizacja: Karczew/Warszawa
HELF: cieslu12
: 60299289@N07
: Cieslu

   

#79 Post autor: Cieślu »

Backbone pisze:Mistakes, no to bez sensu było je robić. Tak jak wspomniane w 1 poscie blotnki, ktore przeszkadzają przy skręcie do oporu.
No to masz już co poprawiać
Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie.
WIP:
Oshkosh MMRS
MAN F2000
Iveco Powerstar

Backbone
Posty: 667
Rejestracja: 2009-12-06, 17:30
Lokalizacja: Doncaster
HELF: backbone
: 53779075@N05

   

#80 Post autor: Backbone »

Cieślu, ja tym nie będę jezdzic nigdzie indziej niz po domu :P Za małe toto, wolę ciężarówki. A jeepa zbudowalem z ciekawosci po prostu jak to sarielowi wyszło.
Ostatnio zmieniony 2010-05-16, 19:29 przez Backbone, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sariel
VIP
Posty: 5341
Rejestracja: 2007-03-28, 08:16
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Sariel
: Sariel
Kontakt:

 

#81 Post autor: Sariel »

A szkoda, bo liczyłem że może wykorzystasz samo podwozie i w ten sposób doczekamy się trialówki od Ciebie ;P

Awatar użytkownika
misiek
Posty: 421
Rejestracja: 2008-05-04, 00:35
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk
HELF: misiek3000
: 61865561@N07
: misiek, serek_tan

   

#82 Post autor: misiek »

Sariel pisze:iczyłem że może wykorzystasz samo podwozie i w ten sposób doczekamy się trialówki od Ciebie ;P
żebyś wiedział, że właśnie to robie ;p
FREE HUGS :D

Backbone
Posty: 667
Rejestracja: 2009-12-06, 17:30
Lokalizacja: Doncaster
HELF: backbone
: 53779075@N05

   

#83 Post autor: Backbone »

Sariel, mam zlozone obok podwozie 6x6 na kolach 94.8, ale jakos dalej brak weny na poprawki :P No i czasu bo remont dzien w dzien, tylko niedziele wolne od pracy, ktore w wiekszosci wykorzystuje na prace przy kompie (zlecenia)


//edit:
zanim pojdzie na zyletki to daję foto :P
nieco customizowane :P ale i tak wiem ze nie wygląda fajnie :P
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2010-05-16, 21:50 przez Backbone, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sariel
VIP
Posty: 5341
Rejestracja: 2007-03-28, 08:16
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Sariel
: Sariel
Kontakt:

 

#84 Post autor: Sariel »

Nigdy nie wiadomo co ludziom przyjdzie do głowy... nadwozie z 8466 na podwoziu Jeepa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=56gjgGFe5G4[/youtube]

Awatar użytkownika
Emilus
Adminus Emeritus
Posty: 1460
Rejestracja: 2007-08-26, 19:58
Lokalizacja: Polska
HELF: Emilus
: Emilus
Kontakt:

 

#85 Post autor: Emilus »

To jeszcze nic, słyszałem że Duke robi 8x8 - 2 rubicony połączone tyłami
Lomero trzaska 6x6 z rubicona i osi wleczonej a ja kombinuję nad 12x12 tylko brak mi paneli na trzeciego rubicona.

PS. TT rubicona już swojego zbudował ale z kabina z zila.

Awatar użytkownika
Pietruch
Posty: 1379
Rejestracja: 2004-12-25, 17:06
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Pietruch-15
: 129951284@N03
: pietruch

   

#86 Post autor: Pietruch »

Jak nie zdążę z Kamazem Kamazem, bo wszyscy i wszystko leci w kulki, to zbuduję Rubicona z kabiną Kamaza...
Pozdrawiam,
Maciej

Awatar użytkownika
Freeman
Posty: 45
Rejestracja: 2008-05-07, 02:53
Lokalizacja: Wrocław
HELF: FreemanLUGPol
: Freeman_

 

#87 Post autor: Freeman »

Jak tak dalej pójdzie to niedługo cała stawka TT będzie jeździć tylko mutacjami Sarielowego rubicona :D
Ostatnio zmieniony 2010-05-17, 19:19 przez Freeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TT
VIP
Posty: 1181
Rejestracja: 2004-05-27, 13:52
Lokalizacja: Bielsko-Biała
HELF: TT

 

#88 Post autor: TT »

No właśnie nikt nie ma czasu na dokończenie trtr, ale rubicona sobie każdy trzasnął :)
Pozdrawiam,
Tomek

Awatar użytkownika
Sariel
VIP
Posty: 5341
Rejestracja: 2007-03-28, 08:16
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Sariel
: Sariel
Kontakt:

 

#89 Post autor: Sariel »

A Kris? Wszystko pięknie ale liczyłem na Krisa?

Awatar użytkownika
misiek
Posty: 421
Rejestracja: 2008-05-04, 00:35
Lokalizacja: Wolne Miasto Gdańsk
HELF: misiek3000
: 61865561@N07
: misiek, serek_tan

   

#90 Post autor: misiek »

Sariel pisze:A Kris? Wszystko pięknie ale liczyłem na Krisa?
Kris niestety nie ma czerwonych paneli a z kafli 2x2 i 2x1 dkred tego nie da rady zrobić.
FREE HUGS :D

ODPOWIEDZ