Oto relaksacyjne dzieło mego L4 - samolot powietrznych piratów Hughes P23 Brickhead:
Zainspirowany grą Crimson Skies, którą to ostatnio nabyłem za 8 zł i sobie trochę w nią gram, gdyż 10 lat temu jakoś sobie w nią zbytnio nie grałem : o(
MOCyk dość szybko zbudowany, więc nie jest nadzwyczajny.
Ficzersy: chowane podwozie, otwierany kokpit, składane skrzydła, ruchome powierzchnie sterowe, uchwyt do wciągania przez Zeppelina.
Niestety uchwyt jest tylko dla picu, bo środek ciężkości jest gdzie indziej i za nic by on nie utrzymał samolotu ; o)
od spodu wygląda fajnie z tymi wszystkimi rakietami i bombami; i szybka fajnie zmontowana jest ;)
w oryginale skrzydła też się składały? jest takie coś jak składane skrzydła w samolotach w realu w ogóle... (nie znam się więc pytam...) i masywnie trochę wygląda - ale pewnie taki ma być
Wysłany: 2010-05-01, 14:14
spacelord napisał/a:
jest takie coś jak składane skrzydła w samolotach w realu w ogóle... (nie znam się więc pytam...)
... kolega mi pokazywał kiedyś jakieś modele japońskich samolotów z okresu 2 wojny światowej, którym rzeczywiście składano skrzydła- chodziło o to, żeby mogły zmieścić się na takich specjalnych lądowiskach, które potem mogły się zanurzać jak łodzie podwodne.
Jak zwykle praca bardzo udana. Rzeczywiście, działa i bomby robią wrażenie :P Tylko tył wydaje mi się być troszku przykrótki...
którym rzeczywiście składano skrzydła- chodziło o to, żeby mogły zmieścić się na takich specjalnych lądowiskach
I na lotniskowcach :P No i przewóz do małych wiosek w Wielkiej Brytanii gdzie przed otwarciem drugiego frontu wysiedlano miasteczka i wożono samoloty wąskimi uliczkami.
Ostatnio zmieniony przez Backbone 2010-05-01, 14:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum