To jest cena taka jak Moneks narzucił. Taka sama będzie w ich sklepie w Częstochowie, Katowicach na Mariackiej i w SCC. W Czeladzi na stoisku jak się pojawią to pewnie też za tyle.
Na stoisku w SCC kilka saszetek zostało. 3 policjantów, 1 mim i 2 treserów i chyba 1 surfer. A do tego nie wiedzą, czy w październiku będzie rzut, mimo iż w katalogu jest napisane.
_________________ Mężczyzna nigdy nie dorasta. Tylko zabawki są coraz większe i droższe.
Ostatnio zmieniony przez Miguel 2010-09-15, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Dziś powtórnie odwiedziłem Tesco w Piastowie. Tym razem miałem na komórce zdjęcie kodu Spartiaty i z około trzydziestu wiszących saszetek wyłuskałem 2 sztuki.
Potem oddałem się macaniu i wymacałem tresera i omyłkowo policjanta.
Wysłany: 2010-09-15, 23:10
W Tesco w Rzeszowie było dość sporo (cena 7,99 chyba).
Ponieważ się spieszyłem, a kodów nie miałem, więc na macanie się nie zdecydowałem. Wziąłem "na pałę" dwa. Trafiłem narciarza i karatekę - chyba nieźle :)
Następnym razem, już uzbrojony w kody, zapoluję na golasa, mima i dwie babeczki...
Sklep ELF w Zabrzu: figurek jest cały karton, cena to "jedyne" 9,90zł za sztukę. Dziękuje postoję. W Pszczynie ani widu ani słychu, ktoś nieśmiało wspomniał o początku października.
Wysłany: 2010-09-18, 19:08
Dzisiaj w sosnowieckim Tesco ostała się jeno jedna, samotna torebka :< Po macaniu stwierdziłem, że na 100% nie był to Meksykanin więc odpuściłem tym razem.
Ostatnio zmieniony przez Benny 2010-09-18, 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-09-18, 20:33
Benny, trzeba było zapytać obsługę, czy mogą donieść więcej. Ja poprosiłam o dodatkowa porcje torebek, bo zabrakło surferów i pani z działu zabawkarskiego od razu skoczyła do magazynu.
Ostatnio zmieniony przez Sorrow 2010-09-18, 20:33, w całości zmieniany 1 raz
Dzisiaj w sosnowieckim Tesco ostała się jeno jedna, samotna torebka :< Po macaniu stwierdziłem, że na 100% nie był to Meksykanin więc odpuściłem tym razem.
Na pewno nie był to Meksykanin, bo jak byłem 3 dni temu to było kilka i nie było ani Meksykanina ani Piosenkarki. A raczej dostawy nie przewidywali, bo pytałem się jednej z pracownic.
_________________ Mężczyzna nigdy nie dorasta. Tylko zabawki są coraz większe i droższe.
Przejrzałem temat i stwierdziłem, że skoro nikt nie pokusił się o dokładniejsze zaprezentowanie tej figurki, mam okazję podzielić się wrażeniami i przy okazji poćwiczyć wstawianie miniaturek z Brickshelf.
12 - Skier
Po dorwaniu się do wnętrza saszetki naszym oczom ukazują się części składowe, tradycyjna czarna podstawka i jeszcze bardziej tradycyjna zapasowa część, którą tutaj stanowi trzeci kijek.
Błyskawiczna budowa i już możemy podziwiać naszego wspaniałego narciarza! A jest co podziwiać, począwszy od niebieskiej czapeczki, przez główkę z miłym uśmiechem, okularami ze szkłami w modnym, pomarańczowym kolorze (kurier z City Minifigure Collection miał podobne), na dopracowanym kombinezonie kończąc. Narciarz musiał się urwać z jakichś zawodów, o czym świadczy naciągnięta na kurtkę kombinezonu koszulka z numerem 211 - oby był to numer startowy, a nie miejsce w klasyfikacji! Czerwone rękawiczki pasują do okularów, a przy tym ożywiają nieco kolorystykę całej figurki. Nie oszukujmy się jednak, że najważniejszymi elementami są w tym zestawie narty i kijki, unikalne, nowe i świetne! W bezpośrednim porównaniu "stare" narty wypadają blado, kanciasto i bliżej im do rakiet śnieżnych, podobnie jest z barami o długości 4 studów, które np. w Winter Toy Shop robiły z kijki - wydają się teraz strasznie nieporęczne.
Jeżeli musiałbym się do czegoś przyczepić, to ewentualnie do kijków, które mogłyby być ciut dłuższe - gdy minifig trzyma je w wyprostowanych rączkach, nie sięgają ziemi, a powinny, według prawideł narciarskiej sztuki. Jest to jednak taki drobiazg, że nie ma żadnego wpływu na fajność figurki.
Słowem podsumowania: narciarz to rewelacyjna, ciesząca oko i dopracowana w najmniejszych szczegółach figurka, posiada genialne dodatki i w praktyce jest pozbawiona wad. Jeżeli ktoś miał jeszcze wątpliwości odnośnie zakupu naszego narciarskiego przyjaciela, to mam nadzieję, że moje wypociny je rozwiały.
A ja mam takie pytanie, czy ktoś się orientuje jakie jest stosunek minifigów w kartonie drugiej serii. Wiadomo że są 3 komplety, ale co dorzucają poza tym i w jakich ilościach.
_________________ Pirates, Castle i figurki Star Wars, to jest to co tygrysy lubią najbardziej :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum