Jest to wynik zabawy z moimi zielony żołnierzykami.
Kojarzą mi się one najbardziej z okresem konfliktu w Wietnamie więc postanowiłem, że zbuduję oddział właśnie z tego czasu.
Jak wiadomo MOCy w tym temacie wiele nie ma więc może ktoś się zainspiruje i coś zbuduje : o)
Diorama jest bardzo prościutka, bo właściwie jest to MOC czysto relaksacyjny.
Dodam jeszcze, że na fali dyskusji o ograniczeniach umysłowych AFOLi postanowiłem posadzić scenkę na niekwadratowej podstawie (tu można dać mi dużego plusa ; o) ).
Jeszcze jedno zdjęcie:
_________________ Zdrufko, Ciamek
Ostatnio zmieniony przez Ciamek 2011-01-01, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Rushoffe Sfinki dymaja przez las ;)
Rzeczywiscie bardzo relaksacyjna scenka, bo wlasciwie nic sie nie dzieje, swinki sie tylko rozgladaja :)
Ciamek napisał/a:
Dodam jeszcze, że na fali dyskusji o ograniczeniach umysłowych AFOLi postanowiłem posadzić scenkę na niekwadratowej podstawie (tu można dać mi dużego plusa ; o) ).
O, a gdzie taka dyskusja? Poka linka or it did not happen :)
Plusa to juz masz u mnie za poczucie humoru i ladne budowanie ciekawych rzeczy..
_________________ Cierpię na Dark Age Light - nie mam siły, nie buduję, ledwo tylko coś kupuję i na razie chowam do szafy. Lego daj pani.
Fajnie zrobiona roslinnosc, oddzial dosc liczny. Szkoda ze ida w kolumnie. Wydaje mi sie ze tyraliera dodalaby nieco uroku.
Papierosy na helmie = naprowadzanie pestek przeciwnikow ;)
Czemu jeden minifig ma zolta twarz?:)
Jeszcze raz niezle nackana roslinnosc. + za bron!
Czekam na wiecej.
Ciamek napisał/a:
Bo jest pochodzenia azjatyckiego. Jest żółty na takiej samej zasadzie jak dwaj murzyni są brązowi.
Pokazuje to jak wspaniałym krajem jest USA, gdzie każdy, niezależnie od koloru skóry i wyznawanej religii może być pełnoprawnym jego obywatelem. No i, co najważniejsze, oddać za niego życie - w takiej dżungli np.
; o)
Fistach napisał/a:
to nawet ja Cie wyprzedzilem:
Widocznie jesteś mniej ograniczony : o)
Cytat:
Chyba niepotrzebnie się powtarzam, ale jakoś nie lubię w LEGO tematyki II wojny i nie mogę tej niechęci przezwyciężyć.
Dlatego specjalnie dla Ciebie stworzyłem ten właśnie MOC militarny o tematyce spoza IIWŚ.
_________________ Zdrufko, Ciamek
Hezar
Wiek: 39 Dołączył: 29 Sie 2016 Wpisy: 933 Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2011-01-02, 12:33
Ciamek napisał/a:
w takiej dżungli
Jeżeli to rzeczywiście ma być dżungla, to żołnierze powinni się przez nią z trudem przedzierać (rośliny pomiędzy minifigami), a tutaj można odnieść wrażenie, że maszerują sobie wydeptaną ścieżką.
Poza tym bez zarzutów ;^)
Pozdrawiam (:
Fistach [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-02, 13:30
Cytat:
Bo jest pochodzenia azjatyckiego. Jest żółty na takiej samej zasadzie jak dwaj murzyni są brązowi.
Tak mi sie wydawalo ale uznalem ze byloby to zbyt trywialne i szukalem drugiego dna :)
Jeżeli to rzeczywiście ma być dżungla, to żołnierze powinni się przez nią z trudem przedzierać (rośliny pomiędzy minifigami), a tutaj można odnieść wrażenie, że maszerują sobie wydeptaną ścieżką.
Wietnamczycy specjalnie tę ścieżkę wcześniej wydeptali, żeby skierować Amerykańców w pułapkę. Wiadomo - Amerykanie leniwy naród, jak mają do wyboru ścieżkę, albo przedzierać się przez krzaki to wybiorą ścieżkę.
Bardzo fajne; i broń i zarośla i paczki fajek. Jedynie ptaszki mi się nie podobają, bo każdy siedzi na czubku drzewa. Mógłby jakiś odlatywać spłoszony.
Dlatego specjalnie dla Ciebie stworzyłem ten właśnie MOC militarny o tematyce spoza IIWŚ.
Na pierwszy rzut oka skojarzyło mi się raczej z jakimś epizodem z wojny z Japonią na Pacyfiku - Okinawa, Filipiny, itp. Przyznaję, że nie przyglądałem się zbyt dokładnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum