Wiek: 42 Dołączył: 15 Maj 2011 Wpisy: 275 Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2011-06-05, 20:15 [MOC] MTM czyli Międzygalaktyczny Transportowiec Modułowy
Jak na razie wersja ostateczna
MTM znany jako Międzygalaktyczny Transportowiec Modułowy VSR0493 to najnowszy transportowiec kursujący na trasie Ziemia - Galaktyka RRD332, który przewozi ładunki podwyższonego ryzyka czyli głównie minerały Kiancyt używane jako najsilniejsze paliwo rakietowe dostępne we Wszechświecie. Jako, że składa się z modułów to możliwe jest wymontowanie modułu magazynowego i zmiana na pojazd obronny. W pełnym składzie posiada dwa duże działa laserowe o zwiększonej mocy umieszczone na przodzie pojazdu, dwa średnie blastery umieszczone na bocznych stabilizatorach, 10 małych działek laserowych małej mocy oraz ogromne urządzenie zakłócające systemy obronne wroga.
Wysłany: 2011-06-05, 21:06
Model międzygalaktycznego transportowca modułowego przypomina nieco mix Star Wars i StarTrek. Ogólnie udana konstrukcja. Tylna część napędowa troszkę przypomina Tantive IV ze StarWars IV. Natomiast jak patrzę na przednią część przypominają mi się pojazdy rodem ze StarTreka. Może żeby przełamać te skojarzenia należało by użyć innych kolorów. Ale to tylko takie moje małe sugestie :)
_________________ What's your favourite scary movie?!
Wiek: 35 Dołączył: 14 Sty 2006 Wpisy: 2311 Skąd: Sol III, Łódź
Wysłany: 2011-06-05, 21:06
O nie... znowu technobabble :D
Nie ma podwozia bo Ci się nie chciało, ot co.
To co zostało napisane wcześniej jest prawdą. Moduł silnikowy jest brzydki i w ogóle nie pasuje klasą wykonania do reszty. Nie dałoby się go choćby odrobinę pozaokrąglać albo co?
Wysłany: 2011-06-05, 21:25
Jak zobaczyłem ten statek to mi się bardzo spodobał, ale po dokładnej obserwacji niestety muszę przyznać, że przedmówcy mają rację z tym podwoziem i modułem silnikowym. Trzeba ten model dopracować.
_________________ Lepsze jutro było wczoraj, a świat zamienił wrażliwość na wydajność !
Wysłany: 2011-06-05, 21:29
Mi się skojarzył od razu. Podłączę się do przedmówców - przemodeluj silniki, przydałoby się płynne przejście od bardziej zaokrąglonej części. Albo zmień im kolorystykę i ew. styl i ogłoś, że firma transportowa swobodnie łączy moduły statków z różnych firm (;
Wysłany: 2011-06-05, 21:41
Po Waszych uwagach i analizie modelu muszę przyznać Wam rację co do modułu silnikowego. Postaram się coś z tym zrobić. Nie wiem tylko co zrobić z tym podwoziem.
Wiek: 35 Dołączył: 14 Sty 2006 Wpisy: 2311 Skąd: Sol III, Łódź
Wysłany: 2011-06-05, 22:56
O podwozie się nie martw, nie jest ono konieczne. Jedyne co marudziłem to wyjaśnienie czemu nie ma; czy nie prościej by było - na przykład - "bo nie potrzebne", albo "bo nie miałem jak zrobić" alboco? ;)
Inna sprawa że z pewnością byłby to miły bonus, ale może na początek zajmuj się likwidacją wad, a na dodawanie bonusów przyjdzie czas później. Powodzenia!
Wysłany: 2011-06-05, 23:19
Ostatecznie moduł silnikowy uległ tylko kosmetycznym modyfikacjom. Jednak aby poprawić wizualnie przejście pomiędzy modułem transportowym a silnikowym stworzyłem jeszcze dodatkowy moduł czyli siłownię. Znajduje się tam rdzeń energetyczny dający energię do silników. Dodatkowo poprawiłem kolorystykę modułu transportowego i silnikowego dodając trochę koloru dark red i light gray. Udało mi się nawet zrobić podwozie. Postaram się jutro wstawić fotki, bo dziś już za późno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum