Dobry wieczór.
Oto moje najnowsze dzieło, zbudowane po miesięcznej przerwie od większego mocowania. W sumie to tylko praca relaksacyjna: Wild Wild West Steam Tank
Wysłany: 2011-09-27, 20:31
Bardzo ciekawy model. Oryginał nie ma gąsienic i ma wieżyczkę ale zbudowany model też niczego sobie. Bardzo mi się podoba całość a z detali to kaktus i podstawka.
OO a ja wiem skąd był pomysł na sępa :D No chyba, że to od początku twój pomysł :D
Czołg to taka <uwaga zaraz mnie zjedzą znawcy> tankietka i wygląda przemiło, nie mówiąc już o wagoniku z tyłu.
Kolejny dowód na to, że western miałby się dziś lepiej niż kiedykolwiek, nawet jeśli byłby to uwielbiany przez miliony steampunk.
Podstawka przypominająca poduszkowiec przyciąga wzrok, momentami aż za bardzo, bo odciąga od głównej części pracy ;) Sępa faktycznie kiedyś zgrredek prezentował, o tu ale oprócz idei użycia włosów Twój ma całkiem nową konstrukcję, więc jest w nim coś nowatorskiego. No i czołg, całkiem przyjemny, dobrze tu pasuje ten duży element na przodzie, który pewnie był pierwotnie naramiennikiem/nakolannikiem jakiegoś walecznego Bionicla czy innego herosa z faktorii... I ogólnie bardzo dobrze trzyma toto steampunkowy klimat, bardzo fajny pojazd z naczepką. A ta złota giwera maszynisty/nawigatora to z jakiegoś BrickForge, BrickArms jest?
praca została zainspirowana ostatnimi pracami Crisesa.
Tematyka plus ta ramka zmyliły mnie i myślałem, że to Crises ciągnie dalej wątek WWW.
Czołg bardzo fajny. Uroku dodają mu dymki z lufy i komina. Świetna zdziwiona mina Meksykanina.
Może ten wózek, czy raczej tender, mógłby być trochę większy, bo taka machina pożera sporo paliwa.
No chyba, że jedzie tak wolno, że pomocnik zdąży na bieżąco nazbierać chrustu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum