Wiek: 34 Dołączył: 14 Sty 2006 Wpisy: 2311 Skąd: Sol III, Łódź
Wysłany: 2011-10-01, 15:23 [MOC] Żaba
Skoro wszystkie fajne PRLowskie autka zostały zajęte przez gang zombich motocyklistów, pozostaje zerknąć za granicę. A tam, na wyspach, w czasie kiedy po naszych drogach parły do przodu Syreny i Warszawy, były żaby*.
Można kliknąć żeby zobaczyć nieco większy obrazek.
Jak to zwykle w tej skali bywa, kruche, delikatne i rzecz jasna na zaciągniętym ręcznym - tj, nie kręcą się koła. I tak dobrze że w ogóle są zamocowane do czegoś, bo pierwotnie były tylko wklinowane w nadkola...
Ot, pierdółka, bo utknąłem z jedną większą i się zeźliłem. A na żabę miałem ochotę od zawsze, tyle że może nieco większą...
*Konkretnie toto się nazywa Austin Healey Sprite. Było ich zbudowanych kilkadziesiąt tysięcy, a więc ani dużo ani mało, i pewnie gdyby nie charakterystyczne lampy, nikt by o nich dzisiaj nie pamiętał.
Wiek: 34 Dołączył: 14 Sty 2006 Wpisy: 2311 Skąd: Sol III, Łódź
Wysłany: 2011-10-01, 16:27
On ma po prostu wąsy, a ja skopałem ustawienie przysłony przez co się zanadto rozmyło. Jeśli to od tego zależy. Teoria fotografii nigdy nie była moją mocną stroną.
Skomplikowany jakoś szczególnie nie jest, to prawda, ale i tak cofnięcie środka o pół płytki narobiło tyle bałaganu, że było ciężko. Jako bonus, zgadnij jak trzyma się dach i szyba ;p
Wiek: 32 Dołączył: 18 Kwi 2011 Wpisy: 5645 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-01, 16:45
Fajne autko, nie wiedziałem, że coś takiego istnieje.
_________________ ...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
nisiia napisał/a:
SMAŻ SIĘ W PIEKLE ZA TE POSPINANE PLEJTY!!!!!!!!
Hezar
Wiek: 38 Dołączył: 29 Sie 2016 Wpisy: 933 Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2011-10-01, 18:37
Wyszło rzeczywiście świetnie i - co najważniejsze - idealnie stylowo pod tą całą ferajnę z okresu PRL, którą częstują nasze oczęta Karwik na spółkę z Misterem.
Darkelmo
Wysłany: 2011-10-01, 18:54
Zawsze uwielbiałem Twoje prace i z utęsknieniem czekałem na kolejne. Dziś znów po raz kolejny bardzo mi się podoba to co zbudowałeś - to, że koła się nie kręcą widać po błotnikach a kolor świetny tak jak pomysł na światła.
Prezentuje się świetnie, szczególnie z przodu. Zastanawia mnie tylko jedno: co ma udawać ten zielony stud , który tak samotnie egzystuje na tylnym zderzaku obok świateł?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum