Wysłany: 2012-02-14, 23:51
Dobrze, słusznie, dziś rocznica ogłoszenia Gajusza Juliusza Cezara imperatorem Rzymu, ojcem ojczyzny, najwyższym kapłanem oraz wieczystym dyktatorem.
Mniemam, że świątynia z tyłu jest w niby-perspektywie? Dla mnie nie jest to jednoznaczne, raczej się domyślam, niż to widzę, aczkolwiek jest ładna :D
Mrutek [Usunięty]
Wysłany: 2012-02-15, 00:00
Fajne. Świątynia powinna być na jakiś pagórku, nieco wyżej i nieco dalej od drogi.
Radar [Usunięty]
Wysłany: 2012-02-15, 07:07
W pierwszej chwili tytuł skojarzył mi się z seria komiksów "Asterix i Obelix", ale jednak coś trochę innego.
Czemu ten jeden Rzymianin płacze? Podoba mi się ta świątynia w perspektywie ;)
Edyta: Faktycznie, Grek, nie zauważyłem tego rano jak patrzyłem. Zamyślony byłem egzaminem z meteorologii na który szedłem...
Ostatnio zmieniony przez Radar 2012-02-15, 12:46, w całości zmieniany 1 raz
Pięciu na jednego, ale wyczyn. Ale w raporcie napiszą, że walczyli z jakimś greckim herosem.
Jakby świątynia była na wzgórzu to byłoby idealnie.
Bardzo udana głowica kolumny.
Tytuł narobił mi apetytu na Asterixa lub Obelixa.
Darkelmo
Wysłany: 2012-02-15, 08:29
Dziś jak tylko wszedłem na forum i zobaczyłem tytuł pomyślałem "kurczę ciekawe jak zrobili Asterixa i Obelixa" Patrzę Ciamek - oo będzie super i jest super ale jednak brak znajomych galów.
Wysłany: 2012-02-15, 11:51
Scenka sympatyczna i troszkę satyryczna. Gdyby nie kultura hellenistyczna, którą byli mocno zafascynowani kto wie czy w ogóle powstałoby kiedykolwiek np. forum romanum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum