Wysłany: 2012-09-20, 16:51 [MOC] Rock Master
Hej!
Zmajstrowałem koleją maszynę nawiązującą do jednej z moich ulubionych serii LEGO
"ROCK RAIDERS". Tym razem jest to pojazd latający. Służy on naszym dzielnym górnikom do transportu, w głównej mierze urobku. Nie jest on uzbrojony, na pojazdy uzbrojone do
obrony przed skalnymi potworami przyjdzie jeszcze czas! Nie skupiałem się specjalnie na rodzaju napędu, ważne że maszyna "lata" :P
Zapraszam do zapoznania się z tym latającym dziwadłem.
Nie wiem, czy to duże faux pas, ale autor na pewno chciał nawiązać raczej do Rock Raiders.
Bardzo mi się pojazd podoba, szczególnie mechanizm kabiny i mocowanie ładunku - bo kto powiedział, że proste nie może być dobre? Super, że kolory nawiązują do serii. No i ogólny wygląd latadełka jest fajny, ponieważ widać, że przy projektowaniu postawiono na funkcjonalność, a nie wizualne szmery-bajery.
Wysłany: 2012-09-20, 20:20
Polip napisał/a:
Szerszen napisał/a:
Ma klimat... właściwy dla power miners.
Nie wiem, czy to duże faux pas, ale autor na pewno chciał nawiązać raczej do Rock Raiders.
Tak chciałem nawiązać do ROCK RAIDERS, jak już pisałem w pierwszym poście ;D
Polip napisał/a:
Bardzo mi się pojazd podoba, szczególnie mechanizm kabiny i mocowanie ładunku - bo kto powiedział, że proste nie może być dobre? Super, że kolory nawiązują do serii. No i ogólny wygląd latadełka jest fajny, ponieważ widać, że przy projektowaniu postawiono na funkcjonalność, a nie wizualne szmery-bajery.
Tylko karton w tle pokiereszowany strasznie. :(
Dzięki. A karton pokiereszowany gdyż miał za zadanie imitować skałę, ale najwyraźniej to nie wyszło :D
_________________ Dzień bez LEGO to stracony dzień ;P
DeszczyK
Sariel napisał/a:
Na potęgę posępnego Longera, mocy przybywaj...
Ostatnio zmieniony przez Bobofrutx 2012-09-20, 20:21, w całości zmieniany 1 raz
Jak się zna firmowe zestawy Rock Raiders, to charakterystyczne żółte i turkusowe wstawki w szaro-czarnym pojeździe bezbłędnie przynoszą tę pamiętną serię na myśl. Mi również podobają się silniki ze szczególnym uwzględnieniem zastosowania kostek oraz tak rzadko wykorzystywane stare, dobre i proste połączenie przy pomocy magnesów. A muzyka w filmie i ogólna bryła pojazdu (tylne odnóża, odwłok) sugerują że ma on imitować trzmiela czy innego robala - nieprzypadkowo, hmm?
_________________ -He's much too bright for that.
-Bright? He's a common ignorant slob. He don't even speak good English.
-He doesn't speak good English.
Wysłany: 2012-09-21, 18:51
Innos napisał/a:
A muzyka w filmie i ogólna bryła pojazdu (tylne odnóża, odwłok) sugerują że ma on imitować trzmiela czy innego robala - nieprzypadkowo, hmm?
Trochę tak, bo pojazd dopiero po zbudowaniu skojarzy mi się z owadem. A ten utwór właśnie w związku z tym owadzim skojarzeniem w filmie się pojawił : )
A co do kostek, to już od jakiegoś czasu próbowałem sensownie je wykorzystać. No i się udało. Może nie po raz ostatni ; D
_________________ Dzień bez LEGO to stracony dzień ;P
DeszczyK
Wiek: 35 Dołączył: 14 Sty 2006 Wpisy: 2311 Skąd: Sol III, Łódź
Wysłany: 2012-09-22, 16:08
Wygląda jakby komuś brakowało BTT ;]
Fajne, fajne. Mnie pstrokatość nie przeszkadza, to typowe dla pojazdów roboczych. Koparki na przykład...
A wielkość silników jest jak najbardziej właściwa, porównajcie to na przykład ze zwykłym odrzutowcem:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum