Wiek: 38 Dołączył: 28 Mar 2007 Wpisy: 5228 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-08, 22:41
Dziękuję. Jeśli chodzi o sprzedaź etc., to autor o wszystkim dowiaduje się ostatni i generalnie wie najmniej. Wiem tylko że pierwsza partia edycji angielskiej - 15 tys. egzemplarzy - poszła mniej więcej cała, bo jest dodruk. O edycjach w innych językach wiem tylko że są, i że może być jeszcze więcej - do trzech aktualnie dostępnych powinny dojść jeszcze conajmniej dwie, z tym że obie na Azję. Pełnoprawna druga część jest mało prawdopodobna, za to prawie pewna jest druga edycja - nieprędko, najwcześniej za ok. półtora roku, ale do tego czasu powinno pojawić się sporo nowych części, plus wydawca nie mówi nie opcji "utuczenia" drugiej edycji o rozdział czy dwa. Na bazie sukcesu pierwszej edycji jest szansa wydać całkiem sporego kloca :)
Co do błędów to jest ich dużo, często bardzo głupich - jak ślęczałem nad całością przy pracy nad polskim wydaniem, to się łapałem za głowę.
Ostatnio zmieniony przez sirleo 2014-01-15, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
goldsun [Usunięty]
Wysłany: 2014-01-15, 12:20
Longer - Ty jesteś "walczącym bojownikiem o język polski" (to nie jest drwina, bo sam tak miewam czasami też) :-)
Wiem, że OT, ale chyba po raz pierwszy zobaczyłem (na stronie z linku wyżej) powód dla którego zapis z ksywą pomiędzy imieniem i nazwiskiem jednak nie jest fajny :-)
"Sariel" Kmieć Paweł
(w tłumacz) - to jest po polsku ? bo IMHO zgodne z logiką to nie jest (ale może się mylę ?).
Nie wspominając o tym, że na pierwszy rzut oka tłumaczem jest.
Maria "Sariel Kmieć i to właśnie było coś co mi się rzuciło w oczy.
Ja rozumiem potworki w aplikacjach, ale to "boli" :-)
Ostatnio zmieniony przez goldsun 2014-01-15, 12:30, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3460 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-16, 11:48
Na stronie Promise piszą, że wydawcą Twojej książki jest "No Starch Press" czyli Ci co wydali Twoją książkę po angielsku. A u nich ebook do wersji angielskiej jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum