[MOC] Bullet Time

Aquazone, Mecha, Space, SW, Underground, Bionicle, Hero Factory

Moderator: Mod Team

Autor
Wiadomość
Jetboy

[MOC] Bullet Time

#1 Post autor: Jetboy »

Do paru chwil temu wydawało mi się że deadlie tego etapu jest za tydzień...
Nagle okazało się że nie zbuduje nic sensownego na czas, ale nie wystartować? O NIE!
Więc jednak coś się udało zrobić, do tego duża część klocków to Technic, więc liczę na wsparcie 3Doma :)

Obrazek

Zielone study reprezentują Matrix.

I trochę edycji:

Obrazek

uff... zdążyłem
Ostatnio zmieniony 2013-05-21, 11:10 przez Jetboy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
3dom
Adminus Emeritus
Posty: 5637
Rejestracja: 2011-04-18, 20:43
Lokalizacja: Warszawa
HELF: 3dom
: Freedom

 

Re: Bullet Time

#2 Post autor: 3dom »

Jetboy pisze:do tego duża część klocków to Technic, więc liczę na wsparcie 3Doma :)
Znaczy mam zaglosowac czy co? :P

Fajny pomysl. Chociaż patrzac po liczbie wykorzystanych klockow trzeba było ja zostawic na IV etap ;)
...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
nisiia pisze:SMAŻ SIĘ W PIEKLE ZA TE POSPINANE PLEJTY!!!!!!!!

Awatar użytkownika
bacon
Adminus Emeritus
Posty: 1499
Rejestracja: 2012-07-26, 15:21
Lokalizacja: Piekary Śląskie
: 109633164@N07

 

#3 Post autor: bacon »

Pomysł bardzo fajny, no i od pierwszego wejrzenia rozpoznawalny. Podstawiłeś coś pod plecy czy na czym on się trzyma?

Awatar użytkownika
3dom
Adminus Emeritus
Posty: 5637
Rejestracja: 2011-04-18, 20:43
Lokalizacja: Warszawa
HELF: 3dom
: Freedom

 

#4 Post autor: 3dom »

bacon pisze:Podstawiłeś coś pod plecy czy na czym on się trzyma?
Technicfigi w dobrym stanie maja mocne stawy ;)
...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
nisiia pisze:SMAŻ SIĘ W PIEKLE ZA TE POSPINANE PLEJTY!!!!!!!!

Awatar użytkownika
bacon
Adminus Emeritus
Posty: 1499
Rejestracja: 2012-07-26, 15:21
Lokalizacja: Piekary Śląskie
: 109633164@N07

 

#5 Post autor: bacon »

3dom pisze:
bacon pisze:Podstawiłeś coś pod plecy czy na czym on się trzyma?
Technicfigi w dobrym stanie maja mocne stawy ;)
Ale aż tak? Tym bardziej, że na studach siedzi tylko jedną nogą

Jetboy

#6 Post autor: Jetboy »

Mój jest bardzo wiotki jak na technicfiga, raz mi się go udało postawić tak że stał na jednej nodze a druga wisiała w powietrzu. Było jeszcze dynamiczniej, ale nie udało mi się tego ustawienia powtórzyć. Na nowym technicfigu dało by się to zrobić bez problemu.

Awatar użytkownika
tbzz
Posty: 359
Rejestracja: 2012-12-28, 18:27
Lokalizacja: Olsztyn/Szczytno
HELF: tbzz
Kontakt:

 

#7 Post autor: tbzz »

Zadziwia mnie kreatywność koleżanek i kolegów na tym forum. Pozytywnie oczywiście! Jetboy. Proste, ale jakże pomysłowe i kojarzone tylko z jednym. Gratulacje!

Awatar użytkownika
Szerszen
VIP
Posty: 1785
Rejestracja: 2012-03-30, 17:08
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Szerszen
: 121080036@N06
Kontakt:

   

#8 Post autor: Szerszen »

odpuść sobie te "strzały znikąd" i masz gotową scenę na IV etap ;-)
A na serio... jesteś moim niedoścignionym mistrzem minimalizmu ale żałuję, że jednak nie zrealizowałeś tego pomysłu, o którym rozmawialiśmy.
Ostatnio zmieniony 2013-05-20, 20:58 przez Szerszen, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)

Jetboy

#9 Post autor: Jetboy »

Szerszen pisze:odpuść sobie te "strzały znikąd" i masz gotową scenę na IV etap ;-)
A na serio... jesteś moim niedoścignionym mistrzem minimalizmu ale żałuję, że jednak nie zrealizowałeś tego pomysłu, o którym rozmawialiśmy.
Jeszcze zrealizuje, bo on mi chodził po głowie odkąd wyszły friendsy :)

A jutro powinno się pojawić zdjęcie z poprawionymi pociskami.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2013-05-21, 11:10 przez Jetboy, łącznie zmieniany 1 raz.

Amal

#10 Post autor: Amal »

Jak się trzyma ludź, to już wiem, ale antenki - pociski ? telekineza ??

Jetboy

#11 Post autor: Jetboy »

Amal pisze:Jak się trzyma ludź, to już wiem, ale antenki - pociski ? telekineza ??
W zamian za obietnicę załatwienia wejścia na LUGPol, wynająłem dwóch młodych ludzi którzy te antenki za kadrem trzymają...

A na serio to jest tam prosta konstrukcja z bricków 2x4, na nich dwie "pralki" w których otwory są włożone antenki, dzięki temu można je łatwo pozować ;) To niestety jest praca która wygląda dobrze tylko na zdjęciu :(

ODPOWIEDZ