Wysłany: 2013-06-19, 15:19 [MOC] WC, czyli Wehikuł Czasu - część 1
Panie i panowie, nie bójmy się tego tematu!
Już wiele tysięcy lat temu ludzie stwierdzili, że to co opuszcza ich ciało tą czy inną drogą, niekoniecznie powinno być darzone szczególnym sentymentem. W końcu skoro to z siebie wyrzucamy, to pewnie mamy swoje powody.
Dlatego wraz z rozwojem cywilizacji i kultury, powstawały coraz to nowe zwyczaje w tej dziedzinie życia i następował rozwój odpowiedniej infrastruktury. Początkowo było to po prostu wyznaczone miejsce, które służyło wszystkim okolicznym mieszkańcom. Z biegiem lat dziura w ziemi przeobrażała się w bardziej wymyślne wynalazki, podobnie jak sposób utylizowania nieczystości. A wszystko po to, żeby było świeżo i czysto. „Kącik dumania” stał się w końcu oazą prywatności.
Cytat:
Rok 1513. Europejczycy odkrywali nowe lądy, handel kwitnął, a nauka stale szła do przodu. Razem z nią, oczywiście i standard życia, choć europejskie miasta wciąż stawały się często ofiarami wojen i epidemii. W tych trudnych czasach bardzo ważnym aspektem życia stała się higiena. Królewski dekret nakazywał nadzwyczajną dbałość o czystość: poddani mieli obowiązek myć się dwa razy w miesiącu, regularnie czyścić zęby, a każda osoba podejrzana o przenoszenie zarazy była bezwzględnie izolowana.
Jego wysokość zadbał też o odpowiednie regulacje dotyczące utylizowania wszelkich odpadów – zarządził że wszystko co nieczyste, powinno znaleźć się w fosie. Tak więc zaraz po utopieniu całego personelu zamtuza (wszak tak nakazał królewski dekret), przystąpiono do dalszego realizowania programu.
Niestety nowe umiejscowienie toalet na trasie żeglugi nie spodobało się właścicielom pływających po fosie łódek...
Wiek: 33 Dołączył: 18 Kwi 2011 Wpisy: 5646 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-19, 17:50
Widzialem taki kibelek w jakims zamku nad morzem, tylko tam nie było rury i od razu lecialo pod mur zamiast do fosy :) Praca bardzo schludna i dopracowana, bedzie mocnym kandydatem do wysokiego miejsca.
_________________ ...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
Maaasaaaakracja :D
Dopiero za drugim razem ujrzałem "ścieki".
Wyszło rewelacyjnie, jak zawsze ;)
A srajtasiemka z białych drzwiczek w "części drugiej" jest urocza
No mocno mnie rozbawiłeś :) Nawet moja mała córa wiedziała o co chodzi. Pomysłowe i dopracowane. A mina gościa na moście..ee bezbłędna :) No i w pewien sposób spójna z częścią drugą. Nie napiszę, co jest myślą przewodnią ;)
Widzę, że to popularna atrakcja, i ja dokładnie pamiętam ten kibelek (z widokiem przez "muszlę" na ziemię ze 2 piętra niżej).:)
A praca jest zdecydowanie strzałem w dziesiątkę, klasyczne Castle z bardzo nieklasycznym tematem jeśli chodzi o, nomen omen, klocki. ;P
Świetnie wygląda plama na wodzie. I ta skwaszona mina gościa na moście - bezcenna!
_________________ -He's much too bright for that.
-Bright? He's a common ignorant slob. He don't even speak good English.
-He doesn't speak good English.
Wysłany: 2013-06-20, 06:31
Świetny pomysł! Kapiące siki z grilla i antenek - genialne!
Minki ludzików idealne.
Zameczek jak trzeba, a nawet z bonusem w postaci ozdób z minifigowych nóżek. Widać, że dbasz o każdy drobiazg.
Jedyne, do czego bym się przyczepiła to do strugi moczu wypadającej z rynny jak wodospad - trochę tego chyba za dużo i wygląda jakoś tak... gęsto:P No ale może ludzik naprawdę nadużył piwa:)
Wysłany: 2013-06-20, 08:25
Sorrow napisał/a:
Jedyne, do czego bym się przyczepiła to do strugi moczu wypadającej z rynny jak wodospad - trochę tego chyba za dużo i wygląda jakoś tak... gęsto:P No ale może ludzik naprawdę nadużył piwa:)
Też się zdziwiłem, ale w końcu minifigi to nie do końca gatunek homo sapiens i mogą wystąpić pewne różnice we właściwościach tych czy innych substancji.
bacon napisał/a:
Może przebieraniec? To, że mu założyłeś męską główkę nie znaczy, że od razu zrobisz z niego faceta
Sprawdziłem płeć metodą niepozostawiającą żadnych wątpliwości. Ta niewinna osóbka miała coś, czego będąc dziewczynką mieć nie powinna. :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum