Kolejny MOC - tym razem zlepek kilku poprzednich w nowej scenografii. Powstał w zasadzie tylko z myślą o wystawie.
Zyberiańska Republika Ludowa (ZRL) to państwo, w którym praktycznie wszędzie i przez cały rok panuje większa lub mniejsza zima. Dodatkowo spora jej część leży nad morzami i jeziorami.
Wodnosamolot Po-13 wyprodukowany przez państwowe biuro konstrukcyjne Poljuszyna dla Zyberiańskiej Armii Robotniczo - Wyzwoleńczej. Tutaj używany jest w funkcji transportowca.
Zyberia posiada ogromne połacie lasów. Trzeba więc coś z nimi robić, np. wycinać je. Do tego celu powstał Robot Drwalski LR-2 'Cyrulik Zyberyjski'.
Ciągnik siodłowy T-2 'Zaporożec' (z naczepą) wywozi ścięte drzewa.
Jak się już tak siedzi w takim lesie w Zyberii i wycina drzewa, to czasem można zabłądzić. Aby tego uniknąć, Zyberianie wykorzystują małe helikoptery typu Poliuszyn C-2 'Strekoza', zwane potocznie "Ważka Zyberyjska".
Ciągnik Inżynieryjny T-3 Komsomalczik pomaga w codziennych pracach.
Wiek: 45 Dołączył: 13 Maj 2008 Wpisy: 1355 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-21, 18:58
Świetna sceneria! Już pisałem gdzieś w MOCach Zyberiowych, że choinki z liści palmowych biją wszystko na głowę. Piekne szczególiki (pontonik!)
Kim są Ci smutni panowie w czerwonych kominiarkach?
Wysłany: 2014-08-05, 08:04
Na żywo postanowiłem oszukać ten kibel, ale nie dałem rady się domyślić gdzie to jest/co to jest. Chyba że to był ten klocek z zamrożonej skały? A ja szukałem przerębla.
Wysłany: 2014-08-05, 09:17
Przyznaję, że wcześniej (tj. przed wystawą) nie zwróciłem większej uwagi na tę pracę, ale teraz w pełni doceniam jej piękno. Zdjęcia tego nie oddają, po prostu trzeba zobaczyć na żywo. Fantastyczna i pełna szczegółów. A najbardziej ze wszystkiego podoba mi się robot drwalski:).
_________________ My sets
Kolekcjonować czy budować... a może jedno i drugie...?
Na żywo postanowiłem oszukać ten kibel, ale nie dałem rady się domyślić gdzie to jest/co to jest. Chyba że to był ten klocek z zamrożonej skały? A ja szukałem przerębla.
Często jest tak, że w rzeczywistości MOCe wyglądają lepiej niż na zdjęciach. No ale lepiej tak niż na odwrót - jak by się ktoś miał rozczarować na wystawie ; o)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum