[MOC] Trains/Monorail Gantry Crane

Trains, Monorail

Moderator: Mod Team

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 117
Rejestracja: 2015-01-06, 13:07
Lokalizacja: Głogówek

#16 Post autor: Krzysiek »

No ale te piloty, silniki okablowanie też za tanie nie jest chyba. Jakie tam są te silniczki? To sobie zerknę za ile można by było to nabyć.
Mi by w sumie starczyło zeby suwnica przesuwała sie w boki i góra dół. To by wystarczyły dwa silniki nie?
Żeby cała suwnica jeździła to bym sobie juz odpuścił :)
Jaki pilot by do tych funkcji starczył?

Awatar użytkownika
Sariel
VIP
Posty: 5341
Rejestracja: 2007-03-28, 08:16
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Sariel
: Sariel
Kontakt:

 

#17 Post autor: Sariel »

Wystarczą dwa silniki M i najprostszy pilot.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 117
Rejestracja: 2015-01-06, 13:07
Lokalizacja: Głogówek

#18 Post autor: Krzysiek »

Czyli taki zestaw by mi już wystarczył? http://allegro.pl/lego-power-functions- ... 23119.html
Czy lepiej sobie kupować wszystko osobno? Bo tam widze odbiornik jest V1 a na innych widze V2

Awatar użytkownika
Sariel
VIP
Posty: 5341
Rejestracja: 2007-03-28, 08:16
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Sariel
: Sariel
Kontakt:

 

#19 Post autor: Sariel »

Taniej wyjdzie osobno, ten zestaw trochę drogi. Plus jeśli kupisz jakiś zestaw Trains, to przynajmniej pilota dostaniesz w komplecie. Odbiornik V2 nie jest Ci do niczego potrzebny dopóki nie używasz silników L.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 117
Rejestracja: 2015-01-06, 13:07
Lokalizacja: Głogówek

#20 Post autor: Krzysiek »

Czyli jeśli kupie np 60052 to tym pilotem bede mógł obsługiwać pociąg i te dwa silniki jednocześnie?
Musiał bym tylko dokupić te silniki i odbiornik tak? No i pojemnik na baterie.

Awatar użytkownika
Sariel
VIP
Posty: 5341
Rejestracja: 2007-03-28, 08:16
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Sariel
: Sariel
Kontakt:

 

#21 Post autor: Sariel »

Tak, musisz tylko przełączać kanał na pilocie. Co zajmuje sekundę.
Ostatnio zmieniony 2015-01-30, 21:57 przez Sariel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Durzy
Posty: 1106
Rejestracja: 2014-02-23, 12:37
Lokalizacja: Wrocław
HELF: Proszę uzupełnić

 

#22 Post autor: Durzy »

Ja trochę nie rozumiem dlaczego sprzedawca pizzy wyciągną ją z kartonowego pudełka, wziął w brudną łapę i podaje klientowi pokazując, że jest twarda jak dykta. Nie lepiej wyglądałaby ta scenka bez pizzy?


Szkoda, że monorail został wycofany. W czasach RC mógłby pokazać pełnie możliwości...

piterski pisze: Otóż to, a w katalogu z roku 1993 scenka nawiązująca do tej, albo nawet kontynuacja... :)
Tak jak i w 1994. Te sceny miały świetny klimat. Niestety mam dworzec, a nie mam metrolainera, a obecne pociągi pasażerskie nie pasują klimatem do starego dworca :/

stanley
Posty: 18
Rejestracja: 2014-08-12, 21:16
Lokalizacja: Wrocław
HELF: Proszę uzupełnić

 

#23 Post autor: stanley »

Skoro niedawno był legendarny Tiger, a teraz pojawiły się pociągi, to może niedlugo jakiś Ciężki Gustaw? ;)

Awatar użytkownika
Sariel
VIP
Posty: 5341
Rejestracja: 2007-03-28, 08:16
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Sariel
: Sariel
Kontakt:

 

#24 Post autor: Sariel »

stanley pisze:Skoro niedawno był legendarny Tiger, a teraz pojawiły się pociągi, to może niedlugo jakiś Ciężki Gustaw? ;)
Pomysł ciekawy, ale wątpię żebym przeskoczył to :)
http://www.eurobricks.com/forum/index.p ... opic=81913

bear1984

#25 Post autor: bear1984 »

Mi najbardziej spodobał się filmik :) Świetna robota a i widać że chomik przyzwyczajony do przejażdżek bo nawet nie próbuje uciekać :)

ODPOWIEDZ