Oto kolejny MOC relaksacyjny - żółta łódź latająca w tropikalnej scenerii.
Trejdlandia to kraina położona głównie na wielu wyspach rozsianych na akwenie Morza Pankaraibskiego.
Jest ojczyzną wolnego handlu, chociaż nie zawsze legalnego. Wymiana towarów pomiędzy wyspami odbywa się np. dzięki transportowi lotniczemu.
W przedstawionej w MOCu scence żółta łódź latająca dostarczyła na małą wysepkę świeżą dostawę alkoholu, co bardzo ucieszyło miejscowego przedsiębiorcę.
W rozliczeniu pilot maszyny właśnie zabiera puste butelki. Oprócz tego zabierze jeszcze skrzynię bananów (o ile małpy coś zostawią) oraz interesującą pasażerkę.
Mechanik pokładowy dokonuje tymczasem przeglądu silnika.
Być może kiedyś bohaterowie spotkają się z przedstawicielami dalekiej Zyberii?
Ciekawe czy ktoś odgadnie, co jest najsilniejszą inspiracją tego MOCa : o)
Wysłany: 2015-03-20, 08:06
Mnóstwo studów wystaje z wody. Nareszcie praca która jest LEGO a nie na siłę tuszuje najbardziej charakterystyczne elementy :D
Drzewa świetnie wyglądają zwłaszcza w ujęciach z góry, trochę naćkane zwierzaków, ale przez to bogatsze w kolorystykę. Mógłbyś dodać parę storczyków ;)
Ma klimat i tez mi się skojarzyła od razu seria TaleSpin, choć tam samolot miał parę elementów czerwonych i niedźwiedzia za sterami ;)
_________________ Ride the wind, take on your destiny
You gotta get much higher
Fly your flight, get over society
The world is by far much bigger! - Samael
Fajnie odwzorowany samolocik. To może coś o powietrznych piratach?
Być może kiedyś coś powstanie. Na razie nie planuję. Ale może jak znowu będę chciał się zrelaksować to wrócę do tematu ; o)
Stelario napisał/a:
W żółtym jest za duża szpara w szybie
Kocur napisał/a:
choć tam samolot miał parę elementów czerwonych
To jest pewien minus takiego budowania - większość konstrukcji powstaje z tego co mam pod ręką.
Nie wziąłem się za odwzorowanie serialowej Kaczuchy, a jedynie zainspirowałem, właśnie dlatego żeby to było budowanie dla relaksu, a nie "na poważnie" : o)
Scenka bardzo ładna, ale czerwony samolot był bardziej "charakterny". Jak już realnie ma być, to dziura w kabinie faktycznie duża trochę. I dodatków w innym kolorze nie ma w ogóle, co też wg mnie na niekorzyść jest względem poprzedniego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum