Wysłany: 2015-05-03, 20:21 [MOC] Skakun
Skakun, po angielsku jest nazywany Jumping Spider, bo poluje skacząc na ofiarę. W obecnych czasach jest chyba najbardziej znanym pająkiem w internecie, zwłaszcza dla osób przeglądających demotywatory czy inne strony z memami.
Jego spojrzenie urzeka, a futerko zniewala całe masy ludzi którzy nazywają go "słodziakiem" - naukowo udowodnione że zwierzaki z wielkimi oczami tak działają na ludzi (patrz: Kot ze Shreka) :)
Skakun jest alternatywnym modem 31031, a przy okazji mogę pokazać czym się kierowałem gdy powstawał.
Oto kilka zdjęć skakunów, obrazujących jak się poruszają, jak polują i jakie pozy przybierają - wszystkie były inspiracją by dla mojej pracy, złożyłem w jedno byście nie musieli szukać daleko.
Charakterystyczne podniesienie przednich odnóży w pierwszej fazie skoku udało sie uchwycić, jednak klocki nie pozwoliły na pokazanie ciągu dalszego niestety... ;)
A oto cała galeria:
PS. Dzięki Nori, bez Ciebie by się nie udało ;)
_________________ Ride the wind, take on your destiny
You gotta get much higher
Fly your flight, get over society
The world is by far much bigger! - Samael
Ostatnio zmieniony przez Kocur 2015-05-03, 20:34, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2015-05-03, 21:54
dobre zastosowanie klocków, tropikalny zwierz z tropikalnego tematu zestawu... oczu tyle ile było w zestawie - niewiele brakowało do ośmio-ocznej bestii.
Ostatnio zmieniony przez duur 2015-05-03, 21:56, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 45 Dołączył: 30 Mar 2012 Wpisy: 1785 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-05-03, 22:05
deerKP napisał/a:
dobre zastosowanie klocków, tropikalny zwierz z tropikalnego tematu zestawu... oczu tyle ile było w zestawie - niewiele brakowało do ośmio-ocznej bestii.
Przy tej wielkości, wręcz chyba 8 oczu by zaszkodziło... jest akurat.
_________________ Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)
Wysłany: 2015-05-04, 10:22
Dzięki za komentarze.
deerKP napisał/a:
Skakun to nie jest tropikalny pająk, tylko rodzimy - a przynajmniej ja go takiego znam.
Naturalna wielkość przedstawiciela Skakunów w Polsce - czyli Skakuna Arlekinowego - to max 1 cm :)
A tu masz jak niesamowicie groźny morderca zabija muchę - żeby mieć jasność co do skali naszego Skakuna:
Widzę, że faktycznie ten zestaw daje dużo radości w budowaniu kolejnych ciekawych MOCy. Bardzo mi się podoba interpretacja tego zestawu. Fajnie Ci wyszedł ten pajączek. Po ustawieniu odpowiednio nóżek wygląda tak samo groźnie jak ten na filmie ;) Szkoda tylko, że Twój nie skacze, tak jak oryginał. Mimo to, bardzo udany MOC
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Wysłany: 2015-05-05, 06:54
legosamigos napisał/a:
Szkoda tylko, że Twój nie skacze, tak jak oryginał. Mimo to, bardzo udany MOC
Większość zabawek LEGO trzeba własnoręcznie zmusić do poruszania się, nieważne czy będą to zwierzaki Kreatora czy samochody z City. Dzieciaki lubią się tak bawić i taki był też zamysł budowy czegoś zarówno bawialnego jak i dopasowanego tematyką do myśli przewodniej oryginalnego zestawu. Czy udało się te założenia osiągnąć, to już pozostawiam Waszej ocenie :)
Przecież ja nie piszę, że MOC jest zły. Wręcz przeciwnie. Podoba mi się. Poza kolorystyką bardzo podobny do oryginału :) Gdyby Ci się udało zrobić swojego, jak skacze, to już wtedy byłby naprawdę super MOC :)
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum