Wysłany: 2015-07-31, 07:26
Praca fajna, jest masa szczegółów i smaczków dodających uroku całości. Śmietnik na plaży i mokry piasek dobrze oddają morską naturę nabrzeża. Jedyne co mi się nie podoba to wystrzał z armaty. Przez ostatnie lata za dużo widziałem wystrzałów z XVII wiecznych armat i przydało by się go trochę dopracować, zagaduję że raczej na przykładzie filmów niż zdjęć to Ciamku składałeś?
Ciężko jest złapać moment strzału aparatem, fotografowie jeżdżą po imprezach a przez cały sezon i dziesiątki strzałów udaje im się jeden uchwycić nawet robiąc seriami zdjęcia ;)
PS. Tak mi też się to na początku skojarzyło z laserem bardziej niż z wystrzałem ;)
_________________ Ride the wind, take on your destiny
You gotta get much higher
Fly your flight, get over society
The world is by far much bigger! - Samael
Wiek: 36 Dołączył: 30 Lis 2014 Wpisy: 1773 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-31, 09:46
Kocur napisał/a:
Ciężko jest złapać moment strzału aparatem, fotografowie jeżdżą po imprezach a przez cały sezon i dziesiątki strzałów udaje im się jeden uchwycić nawet robiąc seriami zdjęcia ;)
Może dlatego że robią zdjęcia seriami to im nie wychodzi? Znam ludzi co nie potrafią uchwycić momentu zakładania pierścienia małżeńskiego a też seriami robią.
Wysłany: 2015-07-31, 09:50
Stelario, mam wrażenie, że nie wiesz o czym mówisz :)
_________________ Ride the wind, take on your destiny
You gotta get much higher
Fly your flight, get over society
The world is by far much bigger! - Samael
Ogólnie jest ciasno, bo chciałem się zmieścić w 16-tkach, a jednocześnie tradycyjnie upchnąć tam jak najwięcej : o)
Jest tłok przy działach, ale chciałem żeby było widać, że tam za Porucznikiem Cordonem stoi większy kolektyw operujący działami. Trzy osoby na działo to chyba i tak nie jest duża obsada.
Wystrzał jest średni, ale za długo się nad nim nie zastanawiałem. Widziałem jakieś zdjęcia, ale z serii "dymno-puchatych" i stwierdziłem, że i tak tego dobrze nie odwzoruję. Nie chciałem też żeby "dym" zasłonił całą scenkę. W dodatku loda mam tylko jednego : o(
Wiek: 45 Dołączył: 30 Mar 2012 Wpisy: 1785 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-08-01, 08:09
Zostaw jedną armatę i trzy minifigi... ew. trzy minifigi plus Cordona (choć on właściwie robi właśnie za tzw. celowniczego.
Będzie IMHO o niebo lepiej - znaczy zmieścisz się w 16-tce i zachowasz trochę przestrzeni.
_________________ Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3437 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-08-01, 08:55
Świetna wieża, świetne wybrzeże i mi tłok na górze nie przeszkadza.
Jedynie chyba niepotrzebnie dałeś, te talerze przy wystrzale - zwłaszcza białe białe. Same trans groszki by wystarczyły.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum