Psuję zestawową kabinę w celu zamocowania jej na podwoziu, które ma być podstawą pod pług śnieżny. Bo cały czas (będzie z 6 lat...) sobie obiecuję że jakiś zrobię, ale nie mogłem się zebrać. Więc dlaczego by nie teraz?
Konfiguracja 3+1, jak mi się uda wszystko upakować to będzie miał jakieś 14 siłowników. Albo więcej.
I słówko wyjaśnienia na temat tego co widać na zdjęciu poniżej:
Jest sobie fińska firma Sisu Auto, która produkuje własne podwozia do różnych zastosowań, z wykorzystaniem gotowych kabin z innych marek, takich jak Renault i Mercedes. Obecnie korzysta z kabin Mercedesa, i na pierwszy rzut oka nowe Sisu to właściwie Arocsy bez gwiazdy:
Dlatego stwierdziłem że będę się wzorował na pojazdach Sisu.
Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
Ładnie temu Mercedesu w czerwonym :) Jakiego koloru będzie reszta? Skoro będziesz miał aż tyle siłowników (czyli sporo zaworów) to model będzie manualny czy coś zdalnie sterowanego upychasz?
Widzę, że powtarza się sytuacja jak w konkursie z przed roku - znów masz już gotową kabinę :P
Wysłany: 2015-08-09, 22:31
Fajnie się zapowiada. Układ 1+3 jest typowy dla Skandynawów.
Jedno tylko mnie zastanawia: zawsze jak jest jakiś konkurs ogłaszany to masz coś rozgrzebanego na temat. Przypadek?:)
Ostatnio zmieniony przez Mrosik 2015-08-09, 22:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum