To moja najnowsza lokomotywa. Nie wzorowałem się bezpośrednio na żadnym rzeczywistym modelu parowozu. Kiedy szukałem inspiracji do mojej poprzedniej lokomotywy, znalazłem taki mały rysunek na stronach Młodego Technika i postanowiłem zbudować coś podobnego. Starałem się dodać trochę detali podpatrzonych na zdjęciach starych parowozów.
Co do napędu, założyłem, że model zbuduję na wózku 9v, w którym można zamontować takie koła, jakie się chce. Wadą (chociaż może to i zaleta, biorąc pod uwagę możliwość sterowania z pilota) tego rozwiązania jest konieczność zastosowania zasilania znajdującego się w innym wagonie. W mojej ciuchci ani pudełko na baterie ani odbiornik się nie zmieszczą, ale zostawiłem miejsce na zainstalowanie przewodu, który może ciągnąć prąd z ewentualnego tendra lub innego elementu składu.
Galeria Bricksafe jest tutaj
Pewnie pojawi się też flickr, jak założę lub brickshelf jeśli za n-tym (n>>1) uda się zarejestrować.
Ostatnio zmieniony przez K^3 2015-08-20, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 34 Dołączył: 18 Kwi 2011 Wpisy: 5646 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-08-20, 15:11
Nie znam się na ciufach ale to maleństwo bardzo mi się podoba, takie trochę kreskówkowe :)
Może warto byłoby przełamać wszechobecną czerń drobnymi akcentami w innym kolorze?
_________________ ...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
nisiia napisał/a:
SMAŻ SIĘ W PIEKLE ZA TE POSPINANE PLEJTY!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez 3dom 2015-08-20, 15:12, w całości zmieniany 2 razy
Może następna będzie bardziej kolorowa. Szczególnie, jeśli uda mi się w rozsądnej cenie nabyć czerwone kółka. Pewnie jakiś lepszy budowniczy znalazłby jakiś sposób żeby przemycić trochę kolorków. Ale może i ja następnym razem spróbuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum