Miało być fajnie, miałem zbudować sobie czarną wieżę z duchem, jako nawiązanie do 6034. Tylko jak skończyłem to przestało mi się toto podobać. Myślałem, że fajnie się skomponują stare czarne panele z szarym drukiem kamieni z innymi klockami. No trudno : o)
Wiek: 36 Dołączył: 16 Mar 2014 Wpisy: 2250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-12-07, 06:56
Cytat:
No trudno : o)
No bez przesady. Nie jest źle... Klimat jest. Ciekawa dla oka konstrukcja. Miło się ogląda.
Aczkolwiek trochę dziwnie. Najbardziej to mnie dziwi rozwalenie dachy by wystawić chorągiew. :P I te drzwi to nie dla figurek. Figurka za nie nie wejdzie, bo jest za gruba. :P A te panele mimo wszystko wyglądają nieźle.
_________________ Ile by nie było to i tak jest za mało.
Szacunek do klocków, nienawiść do COBI, tak zostałem wychowany.
foto
A mnie się podoba! Poza miną rycerza. Psuje wszystko. Powinien być przestraszony, a koń powinien stawać dęba, a już na pewno nie mieć opuszczonej głowy. No chyba, że duch to ich kumpel i przyjechali go odwiedzić, ale wtedy Cacper powinien mieć w ręku jakiś kieliszek lub talię kart ;) No i względem konia trochę niska ta wieża się wydaje, ale i tak zgrabnie wygląda.
Wysłany: 2015-12-07, 11:18
Ten czarny faktycznie niezbyt dobrze się komponuje z murem. Ale to samo mogę powiedzieć o prawie wszystkich zestawach gdzie czarny występuje, po prostu jakoś mi nie pasuje do tematu. Choć trzeba przyznać, że wygląda dzięki temu trochę upiorniej.
Świetnie wyszło to ostatnie zdjęcie w ciemnościach.
Ciamek napisał/a:
Oto mój ostatni MOC
Zabrzmiało trochę niepokojąco. Oby to było 'ostatni' w sensie 'najnowszy' :)
Mi się podoba :) Mnie ten czarny przekonuje, mam takie same wrażenie jak Toltomeja, że wieża wygląda upiornie. Po prostu była murowana z czarnego kamienia z czeluści piekieł :D
Najbardziej to mnie dziwi rozwalenie dachy by wystawić chorągiew. :P
Oj tam, oj tam : o) Chciałem koniecznie gdzieś umieścić czarną, złowrogą flagę.
Jellyeater napisał/a:
I te drzwi to nie dla figurek. Figurka za nie nie wejdzie, bo jest za gruba.
Drzwi są przecież takie same jak w 6034.
Chyba, że chodzi o to, że w środku jest ciasno - to trochę tak - 2 study szerokości.
Durzy napisał/a:
Poza miną rycerza. Psuje wszystko.
Ha! Ta mina jest specjalnie, bo to jest dzielny rycerz, który przybył rozprawić się ze straszydłem i nie lęka się niczego.
A nad koniem nawet nie pomyślałem. W sumie mogłoby być zabawniej gdyby stanął dęba.
Durzy napisał/a:
No i względem konia trochę niska ta wieża się wydaje, ale i tak zgrabnie wygląda
A bo to się miało zmieścić do 16-tek przy okazji : o)
Toltomeja napisał/a:
Ten czarny faktycznie niezbyt dobrze się komponuje z murem. Ale to samo mogę powiedzieć o prawie wszystkich zestawach gdzie czarny występuje, po prostu jakoś mi nie pasuje do tematu.
Mi też nie pasuje, ale pomyślałem, że spróbuję użyć paneli, które mi pozostały i nie są użyte jako wypełniacz w Schloss Ferkelstein.
Toltomeja napisał/a:
Oby to było 'ostatni' w sensie 'najnowszy'
Tak jest!
Durzy napisał/a:
A jak przy duchu jesteśmy, czemu na tym ostatnim świetnym ciemnym zdjęciu głowa mu nie świeci?
Zapomniałem go naświetlić : o/
I już mi się nie chciało po sesji.
Ten MOC jest przede wszystkim nudny, dlatego chyba tak mi się nie podoba.
Niestety nie wymyśliłem w nim nic ciekawego, poza nawiązaniem kościotrupem do rycerza z 6034.
Tak czy siak, zawsze można MOCa pokazać, bo może ktoś inny coś tu wypatrzy, zainspiruje się i może stworzy coś znacznie ciekawszego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum