Wiek: 29 Dołączył: 29 Mar 2005 Wpisy: 151 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2016-01-12, 15:33
Mlody napisał/a:
Bricksley napisał/a:
Ładnie fotel wygląda ale jest nielegalną techniką zbudowany.
Nie jestem w temacie stąd pytanie : co konkretnie jest tam nielegalnego? ;)
Piny nałożone na flexa, żaden zestaw z takim zabiegiem by nie wyszedł na rynek, więc tu prośba o poprawienie. I podziękowania dla Longera za wychwycenie :)
Ale w ogóle ten fotel, gdyby tak model miał się stać zestawem nie ma racji bytu bo connectory obracają się wokół własnej osi i żeby to wyglądało tak jak potrzeba, trzeba je "nastawić" w odpowiednią stronę. Ja bym zrobił podobnie jak w najnowszym gokarcie czyli użył paneli, może nawet tych najmniejszych czyli #21 i #22.
No i te kołpaki - do mnie nie przemawiają - lepiej jak by było bez bardziej podobne do oryginału.
Ostatnio zmieniony przez Waler 2016-01-12, 17:39, w całości zmieniany 1 raz
INFO dla Nieznajców - w gokartach bardzo często fotel kierowcy nie jest centralnie w osi podłużnej maszyny. Jest tak co najmniej z dwóch powodów:
1. Silnik zajmuje miejsce a jest umieszczony z boku i po prostu nie ma tyle miejsca.
2. Dla lepszego rozkładu masy - w tak małym pojeździe ma to często kluczowe znaczenie.
Moje odczucia:
Model bardzo mi się podoba. Szczególnie ostatnia wersja. Bez problemu można odnaleźć w nim pierwowzór. Chętnie bym sobie taki zbudował i go zmotoryzował :) to by był śmigacz hehehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum