[MOC] Kinematograf

Adventurers, Castle, HP, Ninja, Pirates, Western, WWII, Vikings

Moderator: Mod Team

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika
ELEMENT
VIP
Posty: 542
Rejestracja: 2013-12-30, 15:14
Lokalizacja: Poznań/Yorkshire
HELF: PP-ELEMENT

 

[MOC] Kinematograf

#1 Post autor: ELEMENT »

W związku z tegoroczną wystawą główną, pojawiło się pytanie "Z czym Ci się kojarzy Łódź". Pierwsza myśl: KLIK!. Druga - film, film i jeszcze raz film :) To tam ma siedzibę najbardziej znana polska szkoła filmowa, to tam powstało pierwsze kino... A gdzie kino tam:

Kinematograf:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Praca zostanie zgłoszona w [URL=http://www.00453005_0000002.pl/forum/viewtopic.php?t=26879]konkursie "Zbuduj MMW 2016"[/URL]

Jellyeater
VIP
Posty: 2363
Rejestracja: 2014-03-16, 16:34
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Proszę uzupełnić
Kontakt:

 

#2 Post autor: Jellyeater »

Trochę zbyt czarny ten render / zdjęcie. Są odpowiednie klocki do tego dostępne? Bo to czarne kółko to chyba ostatni raz w 2012 roku.

Wygląda chyba fajnie, ale przez tę czerń ciężko to dokładnie ocenić.
Ile by nie było to i tak jest za mało.
Szacunek do klocków, nienawiść do COBI, tak zostałem wychowany.
foto

Awatar użytkownika
Szerszen
VIP
Posty: 1785
Rejestracja: 2012-03-30, 17:08
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Szerszen
: 121080036@N06
Kontakt:

   

#3 Post autor: Szerszen »

Biorąc pod uwagę, że jak w zgłoszeniu napisałeś - jest cięcie fleksów, to jestem przeciwko możliwości użycia tego MOC'a w MMW, z przyczyn praktycznych.
Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)

Awatar użytkownika
ELEMENT
VIP
Posty: 542
Rejestracja: 2013-12-30, 15:14
Lokalizacja: Poznań/Yorkshire
HELF: PP-ELEMENT

 

#4 Post autor: ELEMENT »

To są fotki faktycznego modelu :) Z jakiego okresu pochodzi każdy klocek nie sprawdzałem, ale wybierałem takie, których sam mam sporo :P

A szpule to nawet bym wolał trans-clear, ale takich akurat nie posiadam :)

Awatar użytkownika
V1
VIP
Posty: 2535
Rejestracja: 2007-04-07, 05:56
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Noddy
: 10142787@N06/collections

   

#5 Post autor: V1 »

Bardzo fajna, zgrabna maszyna!
Jasnoszare szpule mogą być, są wciąż dostępne.
Ale zestawik dla dzieci nie może mieć flexów. Kto by ciął blisko tysiąc sztuk? Które dziecko to powczepia tak jak trzeba?

Aaaa, więcej, tam są min. 4 sztuki chyba.
Ostatnio zmieniony 2016-01-12, 20:25 przez V1, łącznie zmieniany 1 raz.
\/1 ______________

Awatar użytkownika
ELEMENT
VIP
Posty: 542
Rejestracja: 2013-12-30, 15:14
Lokalizacja: Poznań/Yorkshire
HELF: PP-ELEMENT

 

#6 Post autor: ELEMENT »

Dzięki za miłe słowa :)

Właśnie dlatego nie mógłbym pracować w Lego - dostosowywanie MOC-ów do tych małych rączek :P Masakra ;)

Do całego zestawu został wykorzystany jeden flex (8L), z którego trzeba sobie wykroić 5 kawałków - dwa widać w szpulach, dwa w lornetce i jeden przechodzi przez brick round 1x1 z dziurką. Trzy ostatnie są praktycznie tylko po to żeby uzyskać to rozszerzenie ku podstawie... Teoretycznie można by je poświęcić, ale nie cierpię tak się ograniczać :) Na szpule może też by się coś wymyśliło... Jakby co jest czas do 'walętynków' :)

ODPOWIEDZ