Wysłany: 2016-02-12, 22:59
Rewelka! Ambitny projekt wziołeś sobie na warsztat i celująco go moim zdaniem zdałeś. Wygląda i działa wspaniale. Mam oryginał, ale nie ukrywam, że twój też bym chętnie na półce postawił. Będzie może instrukcja? :-)
Fajne.
Myślałem że nie da się tego ugryźć bez zaprzęgania Mindstormsów, ale wyszło ciekawie.
Chociaż nie wiem czy nie lepsze byłyby switche PF zamiast zwykłych pilotów i aku PF w charakterze potencjometru.
Wysłany: 2016-02-13, 03:43
Super, model naprawdę ekstra, ale mam jedno ale: bo na filmie wygląda to tak, jakby nie wszystkie funkcje pilotów były używane, np. prawe pokrętło za co odpowiada? albo druga od prawej? Chyba, że to w celu ułatwienia używania;)
Ostatnio zmieniony przez bacon 2016-02-13, 19:22, w całości zmieniany 1 raz
Pamiętam kiedy przeglądając stare katalogi z lat 90tych wzdychałem do tego zestawu :)
Model jest mistrzostwem świata. W zasadzie jest idealnie oddany jeśli chodzi o kształt i proporcje. Nawet z klimatu dużo mu zostało. Jedyne do czego można się przyczepić. Przy takim modelu film powinien być nagrany na litym tle tak by nic nie rozpraszało podziwiania modelu. Na tych płytkach jednak trochę się kamufluje :/
_________________ Na warsztacie:
- Krone Big X 770 - 100%
Pozamiatane ;-)! Świetny model i chyba jak na razie zdecydowany faworyt w konkursie :-)! Trochę wyglądem odbiega od oryginału, ale to zrozumiałe, zważywszy na fakt, że protoplasta był budowany systemowo-technicowo ;-).
Śmigłowiec jak śmigłowiec, ale panel do sterowania po prostu wymiata :D A jeszcze ten podkład muzyczny, choć YT może zablokować ze względu na prawa autorskie. To chyba będzie główny kandydat w III kategorii :)
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum