[MOC] Wagon - platforma do przewozu samochodów

Trains, Monorail

Moderator: Mod Team

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 117
Rejestracja: 2015-01-06, 13:07
Lokalizacja: Głogówek

[MOC] Wagon - platforma do przewozu samochodów

#1 Post autor: Krzysiek »

Ostatnio chciałem sobie rozbudować zestaw 60052 o jakies nowe wagony.
I tak przeglądając sobie zdjęcia trafiłem na takie:

Obrazek

Myślę że jak na moje początkujące zdolności budownicze aż tak źle nie wyszło :)
Chciałem dać niebieskie górne płotki ale nie idzie ich łatwo dostać więc musiały zostać czarne.
Samochodziki to jeden jest oryginał 3177 a reszta to modyfikacje w kolorach

Wyszło takie coś :)


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Allegrak
Posty: 34
Rejestracja: 2014-11-02, 21:21
Lokalizacja: Komorów koło Pruszkowa
HELF: Proszę uzupełnić

 

wagon

#2 Post autor: Allegrak »

No w końcu jakiś ruch w tym dziale. A co do modelu to wygląda jakby był fabrycznie dodawany do zestawu. Niezła robota :)
Ostatnio zmieniony 2016-03-27, 16:37 przez Allegrak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
legosamigos
VIP
Posty: 3727
Rejestracja: 2012-04-11, 07:01
Lokalizacja: Gdańsk
HELF: legosamigos
: legosamigos
: IRC_legosamigos
Kontakt:

   

#3 Post autor: legosamigos »

Fajnie się prezentuje. Mimo, że Smarty to fabryczny zestaw, ale fajnie się prezentują w różnych kolorach. Wydaje mi się, że ten wagon powinien być jednak nieco dłuższy, tak żeby np. weszły po 4 Smarty i u góry i na dole
Ostatnio zmieniony 2016-03-27, 22:34 przez legosamigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję

Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 117
Rejestracja: 2015-01-06, 13:07
Lokalizacja: Głogówek

#4 Post autor: Krzysiek »

legosamigos pisze:Wydaje mi się, że ten wagon powinien być jednak nieco dłuższy
On już i tak ma w całości długość 38 studów

Awatar użytkownika
yoshi82
Posty: 152
Rejestracja: 2014-10-18, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Proszę uzupełnić
Kontakt:

 

#5 Post autor: yoshi82 »

Super, bardzo mi się podoba, od niedawna jestem w posiadaniu mojej pierwszej kolejki 60051 + dworzec. Także z ciekawością przeglądam nowe projekty ciuchajkowe :)
legosamigos pisze: Wydaje mi się, że ten wagon powinien być jednak nieco dłuższy
Jak jest pusty to proporcje lepiej wyglądają :)
Pozdrawiam,
Łukasz

bart_ilo
VIP
Posty: 1475
Rejestracja: 2015-05-14, 20:04
Lokalizacja: Iłowa
: 138210398@N08

 

#6 Post autor: bart_ilo »

yoshi82 pisze:Jak jest pusty to proporcje lepiej wyglądają :)
Zgadzam się. Z samochodami dobrze by wyglądał po cztery na dole i na górze.

Co do wagonu to bardzo fajnie zrobiłeś.
Ciekawie by wyglądały trzy takie same wagony, podczepione do lokomotywy :)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 117
Rejestracja: 2015-01-06, 13:07
Lokalizacja: Głogówek

#7 Post autor: Krzysiek »

yoshi82 pisze:od niedawna jestem w posiadaniu mojej pierwszej kolejki 60051
Trzeba było dołozyc te 2 stówki i kupić 60052 z towarowym jest dużo więcej zabawy i możliwości rozbudowy :)
bart_ilo pisze:Ciekawie by wyglądały trzy takie same wagony
Też myślałem o tym, ale jednak wole zrobić kolejny całkiem inny wagon.

Awatar użytkownika
Durzy
Posty: 1106
Rejestracja: 2014-02-23, 12:37
Lokalizacja: Wrocław
HELF: Proszę uzupełnić

 

#8 Post autor: Durzy »

Szkoda, że wagon nie kontynuuje żółtego motywu lokomotywy.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Posty: 117
Rejestracja: 2015-01-06, 13:07
Lokalizacja: Głogówek

#9 Post autor: Krzysiek »

Durzy pisze:Szkoda, że wagon nie kontynuuje żółtego motywu lokomotywy.
W sumie łatwo to zmienić, wystarczy zamienić jakies tile na żółte, ale bardziej sie wzorowałem na zdjęciu prawdziwego wagonu.

Awatar użytkownika
Biedrus
VIP
Posty: 1385
Rejestracja: 2015-05-31, 17:41
Lokalizacja: Tarnów
HELF: biedrus
: 136097482@N04

   

#10 Post autor: Biedrus »

Całkiem zgrabnie ci wyszedł ten wagonik. Pasuje do całości.

Awatar użytkownika
martinb
Posty: 680
Rejestracja: 2015-01-11, 20:12
Lokalizacja: Schwiebus

#11 Post autor: martinb »

Dobra praca. I to zarówno pod względem odzwierciedlenia prawdziwego modelu, jak i podpasowania pod lokomotywę z 60052. Podoba mi się. :-)

PS. Wydaje mi się, że pod względem ładunku Emmet byłby wniebowzięty. ;-)

Awatar użytkownika
yoshi82
Posty: 152
Rejestracja: 2014-10-18, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Proszę uzupełnić
Kontakt:

 

#12 Post autor: yoshi82 »

Krzysiek pisze:Trzeba było dołozyc te 2 stówki i kupić 60052 z towarowym jest dużo więcej zabawy i możliwości rozbudowy :)
Za pociąg + stację zapłaciłem 450 czy 460zł. Także i tak była okazja :)

A towarowy dokupię i pozwolę sobie z dziećmi zbudować Twój wagon.
Pozdrawiam,
Łukasz

Allegrak
Posty: 34
Rejestracja: 2014-11-02, 21:21
Lokalizacja: Komorów koło Pruszkowa
HELF: Proszę uzupełnić

 

cena

#13 Post autor: Allegrak »

ale za nowy czy używany?

Awatar użytkownika
yoshi82
Posty: 152
Rejestracja: 2014-10-18, 12:27
Lokalizacja: Warszawa
HELF: Proszę uzupełnić
Kontakt:

 

#14 Post autor: yoshi82 »

Allegrak, nowy. Co prawda w dwóch różnych sklepach. Ale w odstępie 2 dni.
Pozdrawiam,
Łukasz

bart_ilo
VIP
Posty: 1475
Rejestracja: 2015-05-14, 20:04
Lokalizacja: Iłowa
: 138210398@N08

 

#15 Post autor: bart_ilo »

yoshi82 trafiły Ci się dobre okazje :-)

ODPOWIEDZ