Wysłany: 2016-08-28, 16:53 [MOC] Polowanie na Droidy
Jakiś czas temu w moim szalonym umyśle powstała koncepcja krótkiej historyjki z uniwersum Gwiezdnych Wojen, opowiadającej o drobnej imperialnej pomyłce w obieraniu celów. Niestety narodziny dziecka skutecznie odsunęły wykonanie pracy - dopiero zbliżająca się wystawa w Jordanowie i trochę lepiej ułożony czas w domu pozwoliły znaleźć wystarczająco dużo mobilizacji, by każdą wolną chwilę poświęcić na tego MOCa.
Z powodu kłopotliwego transportu i braku możliwości obfotografowania modelu w domu (budowałem model i rysowałem komiks opisówki aż do piątku wieczorem, a na wystawę przyjechałem w sobotę rano), to więcej fotek niż te z wystawy w Jordanowie nie mam, a nawet te zawdzięczam BHs'owi. Jeszcze raz bardzo dzięki :)
Oto "Polowanie na Droidy". Uprzedzając pytania - wszystko poza piaskiem i oddziałem szturmowców z trzema maszynami kroczącymi na makiecie, to kompletne szczątki wcześniej przerabianego YT-1300. Da się z nich zbudować go na nowo w całości wraz z przemycanym ładunkiem... no z kilku beczek coś się wylało :)
BHs i Młody dzięki za pożyczenie łącznie 5 brakujących figurek do uzupełnienia makiety :)
I rysowany na tablecie komiks:
_________________ Ride the wind, take on your destiny
You gotta get much higher
Fly your flight, get over society
The world is by far much bigger! - Samael
Ostatnio zmieniony przez Kocur 2017-09-15, 13:45, w całości zmieniany 1 raz
Ale przygrzmocił w ziemię. Praca mi się bardzo podoba nawet czuje ten piasek pod stopami no i jest klimat. Czy zakładasz że pilot przeżył? Może jakieś jego dalsze przygody?
Wysłany: 2016-08-30, 21:07
Deckard Cain napisał/a:
Ale przygrzmocił w ziemię. Praca mi się bardzo podoba nawet czuje ten piasek pod stopami no i jest klimat. Czy zakładasz że pilot przeżył? Może jakieś jego dalsze przygody?
Na pierwszej force widać obfity zestaw trans-red tile na posadzce. Możesz dokonać interpretacji ;)
_________________ Ride the wind, take on your destiny
You gotta get much higher
Fly your flight, get over society
The world is by far much bigger! - Samael
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum