Dane techniczne:
-Długość: 32cm
-Szerokość: 17,5cm
-Wysokość: 17cm
-Waga: 1125g
-Napęd: 1 PF XL
-Skręt: 1 PF M
Tak, tak znowu brzydkie belkowe wozidło...
A tak na serio, to miała być betoniarka, ale wyszedł walec :P
Zasadę działania walca każdy chyba zna więc nie będę się rozpisywał.
Za napęd walca odpowiada silnik XL z redukcją 1:4.2.
Skręt realizowany jest za pomocą obrotnicy, a konkretnie dwóch dla lepszej sztywności. Za napęd skrętu odpowiada silnik z przełożeniem 1:35.
Model posiada otwieraną tylną pokrywę pod którą znajdują się silniki oraz odbiornik IR. Odbiornik porusza się razem z pokrywą.
BatteryBox zamontowany jest pod tylnym zderzakiem.
Kabina posiada otwierane drzwi oraz fotel i kierownicę. Na dachu znajdują się lampy LED.
Rolę "walca" grają koła z zestawu 42039.
Model porusza się sprawnie, chociaż jego ruch jest lekko skokowy.
Co do wyglądu to jestem zadowolony chociaż pewnie znalazłoby się parę niedociągnięć.
To by było na tyle z mojej strony. Czekam na Wasze opnie :)
Np. wibracja, zraszanie wodą, "gilotynka" do odcinania nadmiaru asfaltu, chociaż te 2 ostatnie to w przypadku walców 2-bębnowych.
Skoro już się odezwałem w temacie - działa fajnie, ale co do wyglądu - wybacz, nie podoba mi się... Chyba ze względu na nienaturalnie duży "odwłok".
Sam kiedyś zastanawiałem się nad walcem, ale nie miałem pomysłu jak zbudować funkcjonalny bęben, w którym mógłbym schować napęd i wibrator.
Wysłany: 2016-10-12, 21:58
No... niezły jest, ale.... Kabina i sam kształt woła "kombajn"!!!, tzn. tył trochę większy, z przodu "naganiacz i zespół tnący" plus przenośnik wyładowujący i... gotowe :) bo jeśli to miała być betoniarka to jak miała wyglądać? BTW - jaki walec to miał być? Jakiś konkretny, odwzorowany model?
Ostatnio zmieniony przez MickeyMPL 2016-10-12, 22:05, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum