Oto MOCyk, który powstawał 2 miesiące... Mały kaskader
Powstał na konkurs 16-tek w związku z czym może być problem z domyśleniem się, że jest to samolot (to jeszcze można rozpoznać) przelatujący przez stodołę (tutaj trzeba użyć dużo wyobraźni).
Praca osadzona w klimatach kaskaderskich wyczynów lat 20/30-tych XX wieku.
Co starsi użytkownicy mogą też pamiętać wspaniałą grę Stunt Island (chociaż nazwać ją grą to trochę uproszczenie), w której z tego co pamiętam jedną z 'misji' był przelot przez stodołę.
A mi, jak zwykle prace Ciamka się podobają, ta mi się wybitnie nie podoba*. Nie widać że to jest stodoła. Wygląda to jakby samolot przelatywał przez dziwną ramkę.
Pomysł na wykorzystanie przestrzeni ciekawy, ale efekt jako całokształt taki sobie.
*nie podoba jak na pracę Ciamka. To znaczy jest to dobra praca, ale Ciamek przyzwyczaił nas do MOCy wybitnych. Ten jest tylko dobry.
Aż trudno uwierzyć że ta 16stka powstawała dwa miesiące
Mi też ; o)
Po prostu najpierw zbudowałem (w sumie dwie wersje) samolot w LDD a potem zamawiałem elementy przy okazji zamówień do ważniejszego projektu.
W międzyczasie jeszcze przebudowywałem go i tak zeszło : o)
Biedrus napisał/a:
Jakim cudem ten samolocik przeleciał przez te drzwi stodoły?
Trzeba tutaj użyć trochę wyobraźni niestety ; o)
Kalais napisał/a:
Troszkę może tylko by się przydało urozmaicić bardziej ziemię.
Miałem to zrobić - dodać jakieś trawki, ale trochę zapomniałem a trochę ociągałem się z tym bojąc się, że mi się znowu samolot przekrzywi i wypadnie z boxa 16^3 ; o)
Hobbit napisał/a:
Przypomina mi się film "Wielki Waldo Pepper" z R.Redfordem
Chyba nigdy nie widziałem - trzeba będzie nadrobić.
Dziękuję za komentarze : o)
...
Jetboy napisał/a:
ta mi się wybitnie nie podoba
Chociaż jak widać, nie wszystkim można dogodzić!
; o)
Tak naprawdę głównym MOCem jest tu samolocik, a ramka to wiadomo, że naciągana jest : o)
Bombowa praca!
Samolot oczywiście najważniejszy, ale otoczenie zasugerowane tak skromnymi środkami też jest świetne.
Nie ma się co czepiać, że skrzydło by się nie zmieściło pod bramą; to jest komiksowe przerysowanie i tak jest super! (Aczkolwiek gdybyś zrobił końcówkę skrzydła na zawiasie, żeby się uginała umożliwiając przelot, byłoby jeszcze bardziej komiksowo i śmieszniej :D ) .
_________________ Pozdrawiam,
dmac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum