Jako że nie podobają mi się AT-ST wydawane przez TLG, postanowiłem zbudować swojego, z którego osobiście jestem bardzo zadowolony. Możnaby oddać wecej szczegółów, jednak swoje modele buduję tak jakby to były zestawy, są stabilne i funkcjonalne. Najtrudniejsze było zbudowanie ruchomych nóg i kokpitu i zachowanie stabilności, ale po wielu próbach się udało. Wzorowałem się na wielu wersjach, ale najbardziej na tej z bodajże Endoru, która wydaje mi sie najzgrabniejsza, czyli ta:
Będę jeszcze musiał popracować nad stopami, na razie stabilność była priorytetem.
Poniżej wstawiam kilka zdjęć, jednak nie podoba mi się na nich tak jak na żywo, gdzie wygląda dużo lepiej :/
23227107_1580484998687177_2135589875_n by Fuku Saku, on Flickr
Udana konstrukcja. Na tych zdjęciach wygląda mrocznie, ale uważam że więcej szczegółów na przykład na zdjęciu z ludzikiem byłoby widać gdyby zastosować jakieś jednorodne tło.
Wysłany: 2019-06-26, 14:49
Przyznam, że o ile widziałem dziesiątki AT-ST z klocków, to jeszcze żaden mi się nie podobał, aż do teraz. Przednia płyta jest rewelacyjna, identyczna w porównaniu z oryginałem.
Osobiście uważam, że mógłbyś poprawić tył maszyny, wygląda jak lekko niedorobiony. Poza tym model jest fantastyczny.
_________________ A szare klocki są najbardziej kolorowe!
Dzięki! Też widziałem wiele legowych AT-ST i lepsze i gorsze, ale każdy miał jakieś braki i wyraźne niedociągnięcia, dlatego moim celem było jak najlepsze odwzorowanie.
Pisząc o tyle masz na myśli tył kabiny czy tej części, do której są doczepione nogi? Jeśli to drugie to w tym miejscu skupiłem się na maksymalnym odwzorowaniu, ale brak tam jednej części, której szukałem przez parę dni (powinienem mieć 1) ale w końcu zrezygnowałem i potem o tym zapomniałem -
Jesli chodzi o tył głowo kabiny to słuszna uwaga, jest to słaby punkt modelu, ale musiałem tu pójść na kompromis - ta część jest według mnie najmniej ważna, a przez sposób budowy głowy jest tam mało miejsca, całość też musi być jak najlżejsza, dlatego jest tam lekka prowizorka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum