Wiek: 36 Dołączył: 16 Mar 2014 Wpisy: 2251 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-25, 19:37 [MOC] S.S. Venture
Oto parowiec wzorowany dość luźno nad tym co występował w King Kongu Petera Jacksona. Ma być istotnym fragmentem przyszłej makiety. Początkowo chciałem użyć legowego kadłuba. Ale był za mały i nie dawał się rozbudować. Potem zbudowałem pierwszą wersję, doszedłem do nadbudówek i okazało się za wąsko. Więc poszerzyłem i wydłużyłem. Teraz ma 75 studuów długości. Nadal jest trochę za mały. Brakuje mu pewnie jeszcze z 25. :-) Wszystko jest lekko mniejsze niż normalnie w skali minifig. Ale pamiętam z Gdyni jak mała wydaje się być Błyskawica. Za to przez swoją wielkość i tak nie wiem czy uda się go wykorzystać na makiecie.
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3438 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-26, 11:27
Bardzo ładna rzecz. :)
Dla mnie mógłby być nieco mniej zardzewiały, bo kontrast z lśniącą nowością czernią jest nieco zbyt duży... Nieistniejący w Lego kolor "spłowiały czarny" byłby tu idealny. ;)
Tak czy siak jest super. Na Białołękę dopłynie?
Bardzo fajna praca. Moim zdaniem dobrze dostosowana do skali minifig. Zastanawiam się czy próbowałeś zbudować rdzę w innych wariantach - bardziej w poziomie albo większe łaty i jak to się prezentowało? Obecny wzór bardziej przypomina mi zacieki niż rdzę.
Wysłany: 2018-11-26, 13:04
Praca świetna, skala, pomysł i kolory w dechę. Bardzo mi się podoba zabudowa masztu i ogólnie kabina. Moc ma klimat.
Jedyne co, to tak jak kolega wcześniej powiedział, pomysł rdzy jest bardzo fajny ale wygląda bardziej na zacieki. Warto by było pokombinować i stworzyć szerszą, bardziej rozległą plamę/kształt.
_________________ Nie lubią słowa singiel, uważają je za zbyt wyszukane jak na ich miarę. Wolą swojskie kawaler. Kawalerowie do wzięcia.
Naprawdę ładna konstrukcja, jak chcesz rozbudować to jak najbardziej będzie to na plus. Zaokrąglony dziób pewnie jest ciężki do zrobienia, ale da się - zbudować go z plejtów i zakrzywić.
_________________ "Kim jesteśmy? Z czego budujemy? Dokąd to wszystko zmierza?" ~własne
"Człowiek człowiekowi wilkiem, a LEGO LEGO LEGO" ~własne
Rewelacyjna praca:) Aż obejrzałem film pod wpływem Twojego MOC-a.
Trochę mi też ta rdza nie pasuje - trochę za jasna na czarnym kadłubie bo na czerwonym pasku wygląda już dobrze. Może inaczej by wyglądało jakby ją z ciemno brązowych klocków zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum