Mechaniczna pomarańcza posłużyła więc za bazę dla małego batyskafu, wewnątrz znajduje się 2 operatorów. Budowa chwytaków była bardzo irytująca ale najtrudniejsze okazało się włożenie "halfpinów" w ścianki batyskafu od wewnątrz by trzymały mikrofony.
Rafa koralowa która powstała na potrzeby modelu to pomysł zaczerpnięty z filmu MEG, prehistoryczny megalodon atakuje batyskaf na bajecznej rafie nieskalanej handem minifiga.
Na początku rafa miała być niewielkim wycinkiem jako podstawka pod batyskaf, postanowiłem zwiększyć do "szesnastki" umieszczając na niej ponad 20 stworzeń.
Dajcie znać ile wam udało się odnaleźć, pozdrawiam
Cudo! Po prostu bajeczny. Na zdjęciach wygląda na większy niż w rzeczywistości. Gdyby nie to, że mam ten silnik (tylko że w kolorze szarym), musiałbym się dużo dłużej przyglądać, żeby ogarnąć, że to nie skala minifig. Rafa też niezła, podoba mi się zwłaszcza biała kałamarnica zrobiona z jajka i brody Senseia Wu.
Domyślam się, że batyskaf jest modelem typowo wystawowym, z wytrzymałością raczej średnio?
Wysłany: 2019-02-09, 21:33
Kirysowaty napisał/a:
Domyślam się, że batyskaf jest modelem typowo wystawowym, z wytrzymałością raczej średnio?
Batyskaf jest zaskakująco wytrzymały, gorzej z rafą, pewne jej elementy nie wytrzymają transportu. Ale całość idzie natychmiast do rozbiórki, bo to cała roślinność jaką posiadam :)
Ostatnio zmieniony przez JAREMA. 2019-02-09, 21:34, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2019-02-11, 15:12
Dziękuję za komentarze, obawiałem się zarzutów o przesyt ale zależało mi na możliwie jak największym ścisku i różnorodności. Cieszę się że praca się podoba :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum