Prezentuję Wam mój najnowszy MOC, Polaris GEM EM-1400. Polaris GEM to oddział marki Polaris produkujący elektryczne wozidełka osobowe jak i użytkowe. Mój model to podstawowa wersja pojazdu użytkowego.
Sterowanie modelem odbywa się w użyciem SBricka.
Za napęd odpowiada silnik L z przełożeniem 1.4:1, do skrętu kołami służy ServoMotor.
Jeśli chodzi o zawieszenie to z przodu jest niezależne jak w prawdziwym modelu, z tyłu ze względu na to , że szerokość jest za mała musiałem zrezygnować z zawieszenia niezależnego na rzecz prostej belki.
W kabinie znajduje się kostka SBrick, fotele oraz skromna deska rozdzielcza z działającą kierownicą.
BatteryBox znajduje się pod fotelami i jest łatwy w wymianie co przedstawiłem na filmie.
Właśnie mnie też zastanawiał brak tych burt? na pace jak w pierwowzorze, ale ogólnie jestem pod wrażeniem, wyszedł ładny i dobrze odwzorowany technicowy model, a w dodatku jeździ. Tak powinny wyglądać zestawy Technic
Fajny ten "melex". Taki w barwach z "Akademii policyjnej". Jeszcze dołożyć tylko "koguta" policyjnego :) i będzie w sam raz. Paka jakaś trochę przykurzona ;)
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Ostatnio zmieniony przez legosamigos 2019-08-24, 00:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum