Od dziesięciu lat na flickrze luty jest miesiącem budowy kosmicznych pojazdów.
Grupa na flickrze Artykuł na bricknerd.com
W tym roku postanowiłem po raz pierwszy zbudować własny pojazd.
W ciągu kilku godzin powstała kosmiczna wiertnica do pobierania próbek gruntu.
Benkopodobni zawsze już chyba będą robić dobrą robotę!
Nawet nie wiedziałem, że pomarańczowy jest dostępny (albo niedostępny, zważywszy na idiotyczną cenę). Ale kilku jeszcze brakuje w scenie zbiorowej ;) .
Zgrabne maleństwo! I zgodzę się z przedmówcą, że to niemal na pewno amfibia ;) .
_________________ Pozdrawiam,
dmac
Wysłany: 2021-03-01, 13:19
Patrząc na tę sympatyczną prace widzę że jest ona mega bawialna - fajnie jak byś rozbudowywał sukcesywnie ten projekt. Na początek widzę w okolicy łazika i lądownik a później bazę księżycową i tak dalej :)
Wiek: 46 Dołączył: 13 Maj 2008 Wpisy: 1364 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-03-01, 17:24
dmac napisał/a:
Szygalew napisał/a:
Benkopodobni zawsze już chyba będą robić dobrą robotę!
Nawet nie wiedziałem, że pomarańczowy jest dostępny (albo niedostępny, zważywszy na idiotyczną cenę). Ale kilku jeszcze brakuje w scenie zbiorowej ;) .
W zeszłym roku można było wziąć w LUGBULKu kask i tors
Wysłany: 2021-03-01, 21:00
Dzięki za wszystkie komentarze.
Faktycznie, wiertnica wygląda trochę jak amfibia.
dmac napisał/a:
Pomarańczowy pojawił się jako dodatek do książki + w zeszłym roku był dostępny w LUGBULKU (przez niedopatrzenie Lego).Niestety mam jeszcze tylko białych. Inne kolory może uda mi się kiedyś uzupełnić.
mw napisał/a:
Patrząc na tę sympatyczną prace widzę że jest ona mega bawialna - fajnie jak byś rozbudowywał sukcesywnie ten projekt. Na początek widzę w okolicy łazika i lądownik a później bazę księżycową i tak dalej :)
Może kiedyś. Mam nawet taką bazę na liście projektów do zbudowania, ale nie wiem kiedy się za to zabiorę.
To zdanie starczy za całą recenzję :D Kompletnie nie znam się na konwencji classic space ale gdyby zamiast tych kół wstawić tam małe opony jodełkowe z Jeepa ? :D
_________________ Na warsztacie:
- Krone Big X 770 - 100%
Akurat te kółka są jak najbardziej "classic space", żadne jodełki.
Ponton sprawia trochę dziwne wrażenie, choć kolorystykę ma jak najbardziej "classic". Niemniej, niech będzie :) Największe wrażenie to jednak pomarańczowy astronauta - choć nie kojarzę też żadnego setu z różowym, to ten jednak najbardziej rzuca się w oczy.
Co nie znaczy, że negatywnie :)
Propsy za oldschoolowego robota :)
Ostatnio zmieniony przez wielkamucha 2021-03-01, 23:12, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo mi się podoba MOC, kolorystyka jak i koła (zdecydowanie muszą zostać te!) jak najbardziej Classic Space :) Pamiętam tę serię jak jeszcze można było kupić na półce w sklepie i jak bawiliśmy się z kolegami :D sam niestety nie mam za dużo, choć mam większość czerwonego Benny'ego w stanie używanym, znaleziony w miksie (brakuje główy, kasku i butli z tego co pamiętam). Za to z sentymentu kupiłem Benny's Space Squad 70841 (seria The Lego Movie 2).
Szygalew napisał/a:
liwnik napisał/a:
eric trax napisał/a:
Kompletnie nie znam się na konwencji classic space ale gdyby zamiast tych kół wstawić tam małe opony jodełkowe z Jeepa ? :D
Tak, dokładnie te. Ten sam wzór co w zestawie 42054 CLAAS XERION 5000 TRAC VC, tylko rozmiar tak przez pół. Pojawiły się w z końcem zeszłego roku, 5 sztuk w zestawie 42122 Jeep Wrangler i 2 w zestawie 60287 Tractor. Jeden z dwóch nowych rodzajów opon w Technicu, drugi jest w 42124 Off-Road Buggy
Ostatnio zmieniony przez Skylark90 2021-03-03, 10:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum