Project który powstał w kilka popołudni. Dlaczego? Moja dziewczyna jest asystentka stomatologiczną i od dawna miałem gdzieś z tyłu głowy by zbudować gabinet stomatologiczny.
Najwięcej czasu spędziłem budując unit stomatologiczny. Starałem się jak najdokładniej odwzorować fotel oraz jego funkcje.
W gabinecie nie mogło zabraknąć rentgena stomatologicznego, w tym przypadku jest on ścienny wewnątrzustny, asystora stomatologicznego, krzesła siodłowego, biurka z komputerem.
No Panie, to jest prześwietne! Jak prawdziwy!!! O wiele wiele bardziej wolę tworzone przez Ciebie wnętrza, niż rośliny, chociaż drzewka też są przecież super. Gratuluję doskonałego odwzorowania! :)
Wow! Jest świetny! Oczywiście wiadomo: fotel i taboret są super, ale jeszcze takie rzeczy jak ręcznik papierowy, mydło (czy tam płyn do dezynfekcji) i nawet otwór przelewowy w umywalce! Coś pięknego!
Dłuta takie, że jednym uderzeniem od razu trzy zęby można robić :-)
Świetna praca
hahah o tym samym pomyślałem :D aż mnie ząb zaczął boleć kiedy zobaczyłem te dłuta a czeka mnie wizyta niebawem. Mimo tego praca jest świetna, no tak mi się podoba ten fotel, że szok :O
_________________ Na warsztacie:
- Krone Big X 770 - 100%
Fajnie wyszło! Jedyne czego zabrakło, to:
- kompresora i pompy w szafce (hyhyh, taki żart),
- przewodów od śliniaka,
- autoklawu,
- monitora do kamery wewnątrzustnej. :-)
Ale i tak wygląda super! Szkoda tylko, że kolor fotela przy unicie jest taki cmentarny.
PS. Patrzę na pracę i pierwsze skojarzenie: "Planmeca Sovereign Classic pełną gębą!"
Ostatnio zmieniony przez martinb 2020-04-06, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
Fajna praca. Fotel z narzędziami robi robotę :) Jednocześnie bardzo podobają mi się szczegóły, najbardziej: ręcznik papierowy i dozowniki.
Dzięki
martinb napisał/a:
Fajnie wyszło! Jedyne czego zabrakło, to:
- kompresora i pompy w szafce (hyhyh, taki żart),
- przewodów od śliniaka,
- autoklawu,
- monitora do kamery wewnątrzustnej. :-)
Kompresor lepiej by był w innym pomieszczeniu, po co ma być hałas :)
Gabinet który znam, unit ma poprowadzone przewody pod płytkami, czyli najpierw był unit i później dobudowali resztę czyli gabinet, czyli kable nie wiszą :)
Autoklaw też jest w innym pomieszczeniu :)
Monitor i kamera to już bajer ekstra płatny :P
Bardzo ładny gabinet markiza de Sade ;) .
Pomyślałeś o wszystkim, włącznie z dozownikiem mydła i wywietrznikiem na ścianie.
Realistycznie, schludnie, gustownie - nie mam pytań.
Brawo!
_________________ Pozdrawiam,
dmac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum