Dzięki serdeczne za komentarze! Są bardzo motywujące, żeby kontynuować tę gałąź twórczości (choć nie wykluczam też jeszcze jakiegoś Brickheadsa) ;) A skoro ten MOC wyszedł lepiej niż "Wiolonczelistka" to znaczy, że jest progres, więc tym bardziej chętnie zbudowałbym coś jeszcze w podobnym klimacie i skali. Praca faktycznie w rzeczywistości jest dosyć spora, natomiast czego może nie widać - jakieś 2/3 elementów zużyłem na samą podstawę.
Przyznam, że nie zaglądałem ostatnio na forum i założyłem, że o wystawach póki co trzeba zapomnieć... Cieszę się jednak, że jest coś na horyzoncie. :) Oglądanie pracy na zdjęciu, a na żywo to jednak dwie różne rzeczy. Tak więc rozpoznam temat. :)
Aż przydałaby się tam jakaś figurka np. jako mini szampon żeby uchwycić skalę. Albo jako nakrętka butelki z czymś tam przydatnym w kąpieli.
Mając w pamięci Twoją sugestię zderzenia skali tej pracy z minifigurką przyszła mi do głowy słynna scena z "Kingsajz" z Kasią Figurą. ;) Może to i pomysł na MOCa w podobnym do tego stylu. ;)
[ Komentarz dodany przez: Kubrick: 2020-05-12, 21:15 ]
edytujemy posty, nie piszemy jeden pod drugim
Ostatnio zmieniony przez Kubrick 2020-05-12, 21:14, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3460 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-12, 19:52
JK napisał/a:
SERVATOR napisał/a:
Aż przydałaby się tam jakaś figurka np. jako mini szampon żeby uchwycić skalę. Albo jako nakrętka butelki z czymś tam przydatnym w kąpieli.
Mając w pamięci Twoją sugestię zderzenia skali tej pracy z minifigurką przyszła mi do głowy słynna scena z "Kingsajz" z Kasią Figurą. ;) Może to i pomysł na MOCa w podobnym do tego stylu. ;)
To może po prostu zbuduj tę właśnie scenę. To mogłoby pójść szeroko w eter... portale/magazyny filmowe, kina, Kasia Figura.... Liczę, że się skusisz. :)
Dzięki! Przynajmniej dowiedziałem się, że taki serwis istnieje. ;) Natomiast przeglądanie tam postów doprowadziło mnie do zdjęć z dużo bardziej "nieskromnymi kobietami" niż te moje, i o zgrozo - nie były nawet z klocków. ;)
SERVATOR napisał/a:
To może po prostu zbuduj tę właśnie scenę. To mogłoby pójść szeroko w eter... portale/magazyny filmowe, kina, Kasia Figura.... Liczę, że się skusisz. :)
Aż sobie obejrzałem ten fragment dla przypomnienia. :) Gdyby jednak założyć, że Olo jest w skali minifigurki, to "cała reszta" musiałaby być ogromna! ;) Znacznie większa niż postacie, które dotąd budowałem. Ale kto wie... ;)
Uwielbiam rzeźby kinetyczne! Jednak obawiam się, że aby pogodzić odwzorowanie rzeczywistości na poziomie, który sobie założyłem z mechanizmami musiałbym spędzić nad tym projektem kolejny rok, o ile w ogóle byłoby to możliwe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum