Przedstawiam mój najnowszy MOC relaksacyjny: Błękitny Grom
Model jest miejscami dość pokraczny gdyż postawiłem sobie za cel zbudować coś w ramach relaksu bez zamawiania do tego ani jednego klocka na BL!
Udało się : o)
Jako, że wybór padł na niebieskie klocki to oczywiście trzeba było z nich zbudować Błękitnego Złoma.
Wyszło bardzo przyjemnie :) Model wygląda na bawialny. Dla mnie budowanie helikopterów to kosmos, mam z tym duży problem, ale podziwiam konstruktorów :)
Maszynka może trochę rzeczywiście pokraczna, ale oryginał był również taki. Wygląda tak, jak powinien - oddałeś nawet tę kanciastość wieżyczki z Minigunem.
Lekkie przymrużenie oka względem koloru, no, ale jako że Błękitny - no to taki być musi :)
Bardzo fajna jest kabina - co to za szybka?
Rysiek napisał/a:
Model wygląda na bawialny
Oczywiście, że jest bawialny. Jak miałem 10-12 lat, to podobne budowałem i się nimi bawiłem. Jedne z najlepszych wspomnień. Co prawda, były to głównie "Mi24" z Rambo 2 i 3, ale to był detal (choć i BT też się trafił :)). Liczyło się, że śmigłowiec, że kręcą się wirniki (a przynajmniej główny), otwiera kabina - no i masa podwieszeń pod skrzydłami.
bzzz-bzzz
Ostatnio zmieniony przez wielkamucha 2020-05-29, 22:48, w całości zmieniany 1 raz
Skoro bardziej błękitny niż granatowy, to po prostu jest to polska wersja licencyjna (tak jak w kinach mieliśmy polską wersję językową) ;) . Swoją drogą, "Błękitny grom" brzmi o wiele lepiej, niż "Granatowy grom", więc można od biedy zrozumieć dystrybutorów filmu. Lepsze to, niż "Szklana pułapka" albo "Elektroniczny morderca" ;) .
Fajne maleństwo. I bodaj jedyny model (pół)realnego obiektu, do którego da się zastosować tę szybę. Dobrze oddana niezgrabność futurystycznej zabudowy przyspawanej na chybił-trafił do skądinąd ładnego śmigłowca Gazelle.
Brawo!
A film był fajny, oj, było się na nim kilka razy... A potem mówiło się do kumpli "Catch you later" :) .
_________________ Pozdrawiam,
dmac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum