Wysłany: 2020-10-24, 20:27 [MOC] Trast Heavy Transports A-A4B landspeeder
Po dłuższej przerwie chciałbym zaprezentować Wam mój nowy projekt. Trast Heavy Transports A-A4B landspeeder. Opancerzona półciężarówka wyposażona w równie głośny co potężny silnik Magna Drive. Ulubiony pojazd Corelliańskich szumowin. W filmie „Solo: a Star Wars Story” gangster Moloch ścigał tym monstrum Hana Solo i Qi’rę, którzy uciekali sportowym Mobquet M-68.
Zabrałem się za ten pojazd, bo był to naturalny kierunek po zbudowaniu M-68. Poza tym w tej skali jeszcze nie powstał a „Solo” obok oryginalnej trylogii to jeden z moich ulubionych filmów SW.
Założeniem była skala 1:16, czyli taka w jakiej zbudowałem M-68. O ile z policzeniem proporcji nie było problemu, to niestety nie znalazłem wiarygodnych danych o choćby jednym wymiarze. Pozostało więc bazowanie na kadrach z filmu gdzie oba ścigacze są obok siebie.
Model zbudowany w stud.io - mój pierwszy projekt w tym programie po przesiadce z LDD. Zajął mi wiele miesięcy, bo praca okupiona była momentami frustracji przy opanowywaniu nowego interfejsu i przede wszystkim sposobu sortowania klocków.
Ilość klocków przekracza nieznacznie 2800. Wymiary: 26 x 36 studów. Kawał kloca. Powoli kończę projektowanie instrukcji.
Wiek: 42 Dołączył: 25 Wrz 2013 Wpisy: 1282 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-25, 07:45
Kawał brzydkiego kloca, rewelacyjnie odwzorowanego ;)
Te nowe SW są dość dobre, o ile nie są z "głównego nurtu". Solo i Łotr podobały mi się. Na epizody 7-9 szkoda słów...
Zgadzam się z przedmówcami: bardzo dobry model bardzo paskudnego pojazdu.
W zasadzie trudno się do czegoś przyczepić; proporcje wydają się trafione i wszystkie szczegóły są na miejscu.
Brawo!
P.S. Obawiam się, że z ciekawych rzeczy z filmu "Solo" pozostał Ci jeszcze wczesny Sokół... w tej samej skali :D .
_________________ Pozdrawiam,
dmac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum