Wysłany: 2021-02-14, 17:42
Podoba mi się że konstruujesz samochody z okresu kiedy były najpiękniejsze. Twoje coupe przywodzi mi na myśl ten oto zacny pojazd:
pewnie przez charakterystycznie osadzone światła oraz komiksowy dobór kolorów (nie mówię, że go przypomina, ale to było moje pierwsze skojarzenie). Felgi zresztą są bardzo a'la 1930.
W każdym razie bardzo mi się podoba, dobrze Ci wychodzą takie auta.
_________________ A szare klocki są najbardziej kolorowe!
Ostatnio zmieniony przez Falcrum 2021-02-14, 17:43, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3457 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-15, 21:08
Dziś zdałem sobie sprawę, że te czerwone kółka prawdopodobnie są starsze ode mnie...
A już w ogóle się uśmiechnąłem jak zobaczyłem zestaw 710-1 Wrecker with car.
Holowane auto ma identyczne malowanie jak mój samochodzik a do tego jest moim równolatkiem (rocznik 1973). :)
pewnie przez charakterystycznie osadzone światła oraz komiksowy dobór kolorów (nie mówię, że go przypomina, ale to było moje pierwsze skojarzenie). Felgi zresztą są bardzo a'la 1930.
"Trzysta trzynastka" to klasa sama w sobie. W USA nawet kilkakrotnie zbudowano jeżdżące repliki tego samochodziku... :) Niemniej, Twoje skojarzenia są bardzo dobre, bo jeśli spojrzysz na samochód Donalda w odcinku "Trailer Horn", to od obecnego tu, różni się praktycznie chyba tylko kolorem...
Też podobają mi się te konstrukcje SERVATORA - a szczególnie ta i poprzednia. Aż chyba sam coś takiego zbuduję. :)
Mam też nadzieję, że zabierze je na wystawę, choćby na Bemowo - naprawdę super by wyglądały w Miasteczku, razem z brykami od Fuku. A jeśli towarzystwo byłoby za nowoczesne, mam już fragmenty ulic na swojej makiecie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum