Chciałbym zaprezentować Wam MOC domku. Nie takiego zwykłego, a chaty Wiedźmy na kurzej nodze.
Pomysł na budowę zrodził się dość dawno temu, a inspiracją do budowy był rysunek, który narysowałem parę lat temu. Popełniłem kilka ilustracji przestawiających np. Fabrykę Świętego Mikołaja czy Zamek dla nie jednej, a kilku księżniczek. Wiedźma była pierwszym rysunkiem z serii. Rysunki są w formie przekrojów architektonicznych (nikłe ślady dawnego wykształcenia architektonicznego.
Pozostałe rysunki możecie obejrzeć choćby tutaj :
Plakaty_Pomyslownia
Ciągle odkładałem zabranie się z budowanie, aż będę miał spokojne miejsce i kiedy nie będzie mnie żona gonić z jadalni, że zająłem klockami cały stół. Oczywiście gdzieś tam majaczył pomysł, by po ukończeniu wrzucić to do programy Ideas. Bo w sumie czemu nie. Kto nie wzdycha do Nawiedzonego Domu i takich klimatów. Dość dobrym i skutecznym motywatorem było pojawienie się chatki Wiedzmy w mniejszej skali w konkursie. Tak więc stwierdziłem, że jak nie teraz nie spróbuję to nigdy. No to koniec gadania i kilka obrazków.

FLICKR
Poniżej link do zgłoszenia w LEGO IDEAS
LEGO IDEAS
Będę bardzo wdzięczny za każdy głos, komentarz i podzielenie się pracą dalej. Niech Wam Wiedźma w klockach wynagrodzi!
Pozdrawiam
Michał