Wysłany: 2021-04-15, 23:53 [MOC] Toruń w miniaturze
Moja próba zmierzenia się z budowlami w wersji mini.. w stylu Lego Architecture.
Prawdę mówiąc nigdy ta seria nie przykuwała mojej uwagi, ale jak zobaczyłem konkurs to postanowiłem spróbować..
Pierwsze próby wyszły raczej w wersji medium
Ale całkiem mi się spodobało to dziubanie, więc po kolejnych kilku próbach udało się w końcu zmieścić 4 budynki w 32 studach szerokości - a ostatecznie nawet 6 :)
Wysłany: Wczoraj 8:55
Bardzo zgrabne :) Ten Kopernik w zieleni trochę dziwnie na pierwszy rzut oka wygląda, ale może faktycznie lepiej ten kolor, niż szary.. coś pomiędzy by się przydało ;)
Ostatnio zmieniony przez syzygy Wczoraj 8:55, w całości zmieniany 1 raz
Karol JR Bricks
Wysłany: Wczoraj 9:23
Bardzo się cieszę z podjęcia rękawicy!
Dzięki za udział.
W pierwszej wersji "medium" krzywa wieża i teatr wyglądają rewelacyjnie!
Może trzeba też taki konkurs zrobić :) :) :)
Seria architecture wymaga rozwiązań koncepcyjnych i jak widać kombinacji, żeby zmieścić te 5-6 elementów. Trening dla mózgu wydaje mi się mocny.
Największy problem jest z utrzymaniem jakiejkolwiek skalowalności...
Bardzo podoba mi się użycie groszków na ścianie krzywej wieży i nadkola na łuku teatru.
Bardzo fajne mikro: most i baj. Od razu wiadomo co jest czym!
Jeszcze raz dziękuję za udział w konkursie i życzę powodzenia.
Fajne :) od razu można rozpoznać charakterystyczne elementy miasta. Jedynie Baj pomorski znika w pracy i można by nad nim popracować, z jaśniejszych klocków zrobić, a może to kwestia oświetlenia na zdjęciu?
Powodzenia w konkursie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum