[MOC] Volvo G990 Grader - LEGO Technic 42114 Model B

Technic, Scale Modeling, Great Ball Contraption

Moderator: Mod Team

Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika
Skylark90
Posty: 190
Rejestracja: 2021-01-26, 17:25
Lokalizacja: Kraków
HELF: Proszę uzupełnić
: 191992712@N03

   

#16 Post autor: Skylark90 »

eric trax pisze:Wiem, że są również osoby które zbudują to aby nauczyć się czegoś nowego i podpatrzeć niektóre rozwiązania
...i to jestem dokładnie ja, a konkretnie to mam ochotę go zbudować ze względu na wygląd i funkcjonalność, a przy okazji czegoś się nauczyć ;) tylko nie mam (jeszcze) 42114, miałem już kupować, aaaaale trafiła się świetna okazja na 8110... a potem 8466, i tak poumawiałem się i zaplanowałem budżet na najbliższe miesiące :P plotki głoszą, żę 42114 może wyjść z oficjalnej sprzedaży z końcem roku, więc muszę się spieszyć i wcisnąć go gdzieś na koniec roku / początek kolejnego

Awatar użytkownika
M_longer
VIP
Posty: 5378
Rejestracja: 2007-09-29, 08:47
Lokalizacja: Lubin
HELF: M-longer
: m_longer
: Longer
Kontakt:

   

#17 Post autor: M_longer »

21 godzin renderowania, żeby mieć 10cio sekundowy filmik promocyjny. Następnym razem użyję mocniejszego kompa :D

Ostatnio zmieniony 2021-10-25, 18:23 przez M_longer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SaperPL
Posty: 381
Rejestracja: 2020-01-30, 06:54
Lokalizacja: Nowy Sącz

#18 Post autor: SaperPL »

M_longer pisze:21 godzin renderowania, żeby mieć 10cio sekundowy filmik promocyjny. Następnym razem użyję mocniejszego kompa :D
Ile sampli masz ustawione w jakości renderowania? Jeśli to jest zrobione w studio, to domyślne ustawienia jakości są bez sensu i może dlatego to tyle trwa.

Awatar użytkownika
M_longer
VIP
Posty: 5378
Rejestracja: 2007-09-29, 08:47
Lokalizacja: Lubin
HELF: M-longer
: m_longer
: Longer
Kontakt:

   

#19 Post autor: M_longer »

SaperPL pisze:Ile sampli masz ustawione w jakości renderowania?
512.

Awatar użytkownika
SaperPL
Posty: 381
Rejestracja: 2020-01-30, 06:54
Lokalizacja: Nowy Sącz

#20 Post autor: SaperPL »

M_longer pisze:
SaperPL pisze:Ile sampli masz ustawione w jakości renderowania?
512.
To grubo - ja to testowałem przy dźwigu i tak naprawdę mnie wystarcza 16 sampli a przy animacjach to nawet czasem biorę pod uwagę przy 8. Różnicę głównie widać przy ilości szumu w odbiciach i cieniach na podłodze, czasem w przezroczystych klockach widać więcej szumu ale to dlatego że wiesz czego szukać. W każdym razie przy 16 samplach szum zaczyna być na tyle mały że trudno go zauważyć.

Awatar użytkownika
eric trax
Administrator
Posty: 2016
Rejestracja: 2011-02-28, 20:30
Lokalizacja: Wrocław
HELF: erictrax
: erictrax

 

#21 Post autor: eric trax »

SaperPL pisze: To grubo - ja to testowałem przy dźwigu i tak naprawdę mnie wystarcza 16 sampli a przy animacjach to nawet czasem biorę pod uwagę przy 8.
A kto bogatemu zabroni? :D

Ja przyznam szczerze nigdy się tymi animacjami jakoś nie przejmowałem ale trzeba przyznać że jest w nich coś hipnotyzującego.

P.S Longer dziadu jeden już trzeba było wersję z naklejkami puścić :D
Ostatnio zmieniony 2021-10-25, 20:34 przez eric trax, łącznie zmieniany 1 raz.
Na warsztacie:
- JCB Fastrac 3185 - 50%
- Grimme Varitron 270 - 10%
.

ODPOWIEDZ