Już raz próbowałem zmierzyć się z figurką w podobnej skali budując "sapiens" jednak byłem z niego bardzo niezadowolony. W kwietniu zeszłego roku udało mi się stworzyć figurkę dość stabilną i jednocześnie pozowalną w takim stopniu jak Alien Queen.
Wersja podstawowa którą chcę zaprezentować otrzymała podstawkę nawiązującą do jaja ozdobionego organiczno-mechanicznymi cosiami nawiązującymi do twórczości H.R.Gigera.

Do opublikowania Aliena zmotywował mnie Bas Tajpan którego serdecznie pozdrawiam, umieścił on Aliena w jednym z materiałów nagrywanych podczas mojej wizyty w "Tajpani"
Bajkopisarstwo Damiana oderwało moje ego od dna a przy okazji jest możliwość zobaczyć jak działa "jajko". Xenomorph od około 4:15.
Figurkę można łatwo upozować, zrobiłem ich mała armię w nieznacznie różniących się wersjach (np odzwierzęce nogi) jak kiedyś ukończę makietkę LV426 to zaprezentuję wszystkie rodzaje. Poniżej jeszcze kilka zdjęć, również młodszego rodzeństwa.

Świat Alienów i Predatorów jest pełny nieoczywistych wersji potworów więc z pewnością będę do niego wracać, jak znajdę czas żeby usiąść do klocków to postaram się skończyć Xenomorpha w skali około 1:6 nad którym pracowałem jakiś czas temu.
Dziękuję Auriemu za chromowane groszki ;*
Tak więc będę odgrzewać tego kotleta do zarzygania :)