Forum LUGPOL Strona Główna Forum LUGPOL
www.lugpol.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
42131 Cat D11 Bulldozer
Autor Wiadomość
Sariel 
VIP
My other ride is a tank


Wiek: 38
Dołączył: 28 Mar 2007
Wpisy: 5326
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-09-21, 09:46   

Ja mam podejrzenie że te koła są wymuszone Legowymi gąsienicami. Górne koło napędowe w D11 ma dość małą powierzchnię styku z gąsienicą i przy Legowych gąsienicach to może nie wystarczać żeby ruszyć ponad 3-kilogramowy model. W prawdziwym buldku daje radę bo tam zęby na gąskach wchodzą dużo głębiej w koło napędowe.
_________________
Kalkulator przełożeń | Generator miniaturek z BSa/Majhosta
 
 
 
Bricksley 


Wiek: 29
Dołączył: 29 Mar 2005
Wpisy: 195
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2021-09-21, 15:30   

Sariel napisał/a:
Ja mam podejrzenie że te koła są wymuszone Legowymi gąsienicami. Górne koło napędowe w D11 ma dość małą powierzchnię styku z gąsienicą i przy Legowych gąsienicach to może nie wystarczać żeby ruszyć ponad 3-kilogramowy model. W prawdziwym buldku daje radę bo tam zęby na gąskach wchodzą dużo głębiej w koło napędowe.
Nie o głębokość a ilość zębów na sprockecie - ale to już wiąże się z podziałką łańcucha gąsienicowego (płyty są przykręcane do łańcucha). Wersja klockowa tak dziwnie jednak zrobiona jest, znów wgrały uproszczenia i przy mniejszych modelach nie mają wpływu na nic. Poza tym jakby zrobili pozostałe koła jako gładkie to i ten sprocket powinien dać radę, a tak wyszło jak wyszło ;)
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
 
dmac 
Adminus Emeritus


Wiek: 49
Dołączył: 17 Cze 2004
Wpisy: 2228
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2021-09-21, 22:18   

Sariel napisał/a:
Górne koło napędowe w D11 ma dość małą powierzchnię styku z gąsienicą i przy Legowych gąsienicach to może nie wystarczać żeby ruszyć ponad 3-kilogramowy model.


Wiem z dobrego źródła, że wystarcza :) . Chyba, że nowe ogniwa gąsienic gorzej trzymają się kół, niż normalne, szerokie na 5.
_________________
Pozdrawiam,
dmac

_________________
The absence of limitations is the enemy of art - Orson Welles
 
 
 
M_longer 
VIP


Wiek: 32
Dołączył: 29 Wrz 2007
Wpisy: 5376
Skąd: Lubin
Wysłany: 2021-09-22, 08:50   

dmac napisał/a:
Chyba, że nowe ogniwa gąsienic gorzej trzymają się kół, niż normalne, szerokie na 5.

Są bardziej miękkie i podatne na rozpinanie.
_________________
m1longer.com
 
 
 
M_longer 
VIP


Wiek: 32
Dołączył: 29 Wrz 2007
Wpisy: 5376
Skąd: Lubin
Wysłany: 2021-10-02, 14:07   

Drugi października, ludzie już mają zbudowane 42131. I są to naprawdę okazałe przyciski do papieru, bo jeśli nie ma się ajfona, to nic się z nim nie zrobi. Na iOs już jest aktualizacja do profilu 42131, na Androidzie nie.
Fajne to C+.

Tak poza tym, zatrudniają chyba ukraińskie boty do tłumaczenia:

_________________
m1longer.com
 
 
 
SaperPL 


Wiek: 32
Dołączył: 30 Sty 2020
Wpisy: 366
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2021-10-02, 21:55   

M_longer napisał/a:
Tak poza tym, zatrudniają chyba ukraińskie boty do tłumaczenia:


Na to wygląda. Ja w ogóle mam dosyć niską opinię na temat zespołu który robi te apki (c+ i Powered UP). Mam wrażenie że nie ma tam nawet jednej doświadczonej osoby w user experience gier mobilnych/na ekranie dotykowym bo odkąd pamiętam to suwaki do sterowania są niepoprawnie zaimplementowane.

Chciałbym żeby pojawił się fizyczny kontroler a apka mogłaby służyć ewentualnie do wgrywania takich bardziej zaawansowanych układów sterowania do huba albo kontrolera. No ale wtedy zrobiłoby się drożej...
 
 
 
Kubrick 
VIP
Volkswageniarz


Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2006
Wpisy: 2128
Skąd: KrakóVW

Wysłany: 2021-10-03, 15:21   

SaperPL napisał/a:
Chciałbym żeby pojawił się fizyczny kontroler a apka mogłaby służyć ewentualnie do wgrywania takich bardziej zaawansowanych układów sterowania do huba albo kontrolera. No ale wtedy zrobiłoby się drożej...
Zawsze jest pad od xboxa i brickcontroler :)
_________________
Cieślu napisał/a:
kup volvo nie bądź janusz
Cieślu napisał/a:
Ty to byś Kubrick wszystko zwieśniaczył :>

 
 
 
eric trax 
Administrator
Wieslav the Corn


Wiek: 32
Dołączył: 28 Lut 2011
Wpisy: 1982
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-10-03, 15:42   

Mamy 3 październik i dalej nie ma aktualizacji dla użytkowników android. Zestaw kosztuje 2000zł.

Ta firma to jakaś kpina ostatnio.
_________________
Na warsztacie:
- Krone Big X 770 - 100%
 
 
 
 
SaperPL 


Wiek: 32
Dołączył: 30 Sty 2020
Wpisy: 366
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2021-10-03, 16:21   

Kubrick napisał/a:
Zawsze jest pad od xboxa i brickcontroler :)

Mam to połączenie i też nie jest idealne. Na moim telefonie zrywa jak mam dwa urządzenia podłączone po BT mimo że kontroler teoretycznie powinien sobie radzić z czterema urządzeniami bluetooth. Poza tym 88009 ma problemy ze sterowaniem serwo na brick controller 2.

Sam pomysł że muszę szukać dobrego telefonu który nie będzie rwał mi połączenia z padem i kontrolerem mi się nie podoba i wolałbym dedykowane urządzenie które bezpośrednio łączy się z technic hubem.

eric trax napisał/a:
Mamy 3 październik i dalej nie ma aktualizacji dla użytkowników android. Zestaw kosztuje 2000zł.


Fun fact: tzw "halo product", czyli ten z najwyższej półki, zwykle dostaje najgorszy support bo ma najmniej użytkowników. Jak kupisz płytę główną pod Threadrippera za ponad 2000zł to można się zdziwić jaki tam jest syf w biosie i że nikt tego nie łata jeśli któryś z youtuberów jakiejś dramy nie zrobi. Jak widać Lego idzie na rekord bo nawet releasu nie obsłużyli w takim razie :D
 
 
 
Bricksley 


Wiek: 29
Dołączył: 29 Mar 2005
Wpisy: 195
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2021-10-03, 18:50   

Kubrick napisał/a:

SaperPL napisał/a:
Chciałbym żeby pojawił się fizyczny kontroler a apka mogłaby służyć ewentualnie do wgrywania takich bardziej zaawansowanych układów sterowania do huba albo kontrolera. No ale wtedy zrobiłoby się drożej...
Zawsze jest pad od xboxa i brickcontroler :)
Tylko, że jest to rozwiązanie firm trzecich. Klient kupuje produkt (który notabene jest już niesamowicie drogi) więc naturalnym jest jego niezadowolenie z takiego czy innego sterowania, czy nawet możliwości jego braku (aktualizacje). To powinno być plug&play, a C+ od początku jest czymś innym, słowo KIT bardziej by pasował (w którymkolwiek znaczeniu) :)
_________________
Pozdrawiam :)
 
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,034 sekundy. Zapytań do SQL: 9