Forum LUGPOL Strona Główna Forum LUGPOL
www.lugpol.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[MOC] Kopalnia Rycerzy Smoka
Autor Wiadomość
tomey 


Wiek: 32
Dołączył: 26 Mar 2007
Wpisy: 523
Skąd: Nysa / Wrocław
Wysłany: 2007-11-12, 17:27   [MOC] Kopalnia Rycerzy Smoka

Zapraszam do zapoznania się z kopalnią węgla Rycerzy Smoka :) na dół proawdzi szyb z windą



http://www.brickshelf.com...tle/mine/a1.jpg chodnik

http://www.brickshelf.com...tle/mine/a4.jpg

http://www.brickshelf.com...tle/mine/b1.jpg

http://www.brickshelf.com...tle/mine/b2.jpg
_________________
37236809 nowe gadu:)
Ostatnio zmieniony przez Lomero 2007-12-29, 11:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
 
Iskra 


Wiek: 29
Dołączyła: 01 Cze 2007
Wpisy: 422
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-12, 17:32   

Tak na szybko:
1. Fajnie, że zrobiłeś ją w przekroju i wszystko dobrze widać.
2. Mógłbyś na zdjęciu nie pokazywac,że z tyłu nie ma klocków.
3. Roślinek to raczej w kopalni nie spotkasz ;)
 
 
 
Panki
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-12, 19:15   

Iskra napisał/a:

3. Roślinek to raczej w kopalni nie spotkasz ;)


Z tym to sie nie zgodzę byłem kiedyś na wyciecze i paprotka wyrastała z sklepienia w kopalni.
 
 
 
VanKrawiec 
Niekwestionowany lider niczego


Wiek: 28
Dołączył: 24 Sie 2007
Wpisy: 34
Skąd: Pruszków
  Wysłany: 2007-11-12, 19:39   

To ja dorzucę swoje trzy grosze... no może troszkę więcej. :)

ZA:
+Fajny pomysł z przekrojem. Daje możliwość podziwiania góry i dołu.
+Pomysł z szybem na linie.
+Wagoniki pchane przez niewolników.

- Troszke nie podoba mi się zejście do kopalni. Dla mnie mógł to być po prostu rodzaj jaskini z szybem. A jeśli juz jakiś budyneczek to może troszkę bogatszy? Z kierownikiem kopalni, z wózkami, studnią.
- Użycie czarnych klocków jako ziemi (warstwa pomiędzy powierzchnią a kopalnią) nie przypada mi do gustu - jest zbyt uboga. Na dodatek szczególnie razi w oczy użycie 1 x 2 z grilem.
- O co chodzi z tym czerwonym kubeczkiem przy kopiącym? I dlaczego ma hełm ?
Kopalnia (szyb) trochę za wysoki, ale to może moje widzimisię.
- No i ostatnia rzecz... W takich kopalniach pracowali niewolnicy - ciasno, niewygodnie, brudno, ciemno i głodno, więc raczej się nie uśmiechali.A strażnik może z bardziej zapijaczoną mordą ? Stwórz bardziej ciemny klimat, a może gdzieś obok rączka kościotrupa, łańcuch ?

Warto by było też pomyśleć co oni wydobywają, kamienie, złoto?
 
 
 
tomey 


Wiek: 32
Dołączył: 26 Mar 2007
Wpisy: 523
Skąd: Nysa / Wrocław
Wysłany: 2007-11-12, 19:46   

kopalnia już dawno rozebrana:p
hełm ma niewolnik pracujący jako hajer przodowy:p - każdy niewolnik się liczy
kubeczek ? czasem trzeba coś wypić
szyb się kończy zwykłym zadaszeniem - to nie zaden palac czy zamek
roślina jest dodana dla lekkiego urozmaicenia
przekrój wyszedł jak wyszedł:p
_________________
37236809 nowe gadu:)
 
 
 
 
VanKrawiec 
Niekwestionowany lider niczego


Wiek: 28
Dołączył: 24 Sie 2007
Wpisy: 34
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2007-11-12, 20:56   

tome napisał/a:
kopalnia już dawno rozebrana:p


Szkoda, bo mogłeś skoptować z tego naprawdę wspniały MOC. ;/
 
 
 
KUKUS 
VIP


Wiek: 28
Dołączył: 25 Cze 2007
Wpisy: 852
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-11-13, 17:45   

Bardzo fajny moc, szkoda że go zburzyłeś, bo to ciekawy temat... ja bym dodał jeszcze jakiś most i lawę...
_________________
Galeria BS | Galeria FlickR
 
 
 
Pepin Krootki 
Zło i niedobro


Wiek: 29
Dołączył: 22 Cze 2006
Wpisy: 218
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-11-13, 22:33   

KUKUS napisał/a:
ja bym dodał jeszcze jakiś most i lawę...

Jak na lawę to trochę za płytko. Ale jakieś kości porozrzucane. Dobry miałeś pomysł z kopalnią ale mógłbyś go jeszcze bardziej rozwinąć. Może pokusisz się o kopalnie w wersji 2.0?
_________________
tu byłem - Pepin
 
 
 
 
tomey 


Wiek: 32
Dołączył: 26 Mar 2007
Wpisy: 523
Skąd: Nysa / Wrocław
Wysłany: 2007-11-14, 13:11   

hmm hmm ale jakie dokładnie piwnny być zmiany w wersji 2.0 ?
_________________
37236809 nowe gadu:)
 
 
 
 
KUKUS 
VIP


Wiek: 28
Dołączył: 25 Cze 2007
Wpisy: 852
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-11-14, 16:38   

Pepin Krootki napisał/a:
KUKUS napisał/a:
ja bym dodał jeszcze jakiś most i lawę...

Jak na lawę to trochę za płytko. Ale jakieś kości porozrzucane. Dobry miałeś pomysł z kopalnią ale mógłbyś go jeszcze bardziej rozwinąć. Może pokusisz się o kopalnie w wersji 2.0?


... to można pogłębić kopalnię ;] Możesz jeszcze pomyśleć nad modernizacją windy (chodzi mi oto, żeby wykonać jakąś korbkę, która by tak działała, że jeżeli ją odpowiednio pokręcisz, to winda podnosi się/ spada). To już będzie wersja 2.1
_________________
Galeria BS | Galeria FlickR
Ostatnio zmieniony przez KUKUS 2007-11-14, 16:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Pepin Krootki 
Zło i niedobro


Wiek: 29
Dołączył: 22 Cze 2006
Wpisy: 218
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-11-14, 19:27   

tome napisał/a:
hmm hmm ale jakie dokładnie piwnny być zmiany w wersji 2.0 ?

Odpowiedź:
VanKrawiec napisał/a:
Stwórz bardziej ciemny klimat, a może gdzieś obok rączka kościotrupa, łańcuch ?

Pepin Krootki napisał/a:
Ale jakieś kości porozrzucane
KUKUS napisał/a:
to można pogłębić kopalnię

I ogólnie popracować nad szczegółami które nadadzą bardziej mrocznego klimatu kopalni :)
_________________
tu byłem - Pepin
 
 
 
 
KUKUS 
VIP


Wiek: 28
Dołączył: 25 Cze 2007
Wpisy: 852
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-11-15, 20:50   

... i może jeszcze jakieś lochy, kraty?? Moim zdaniem więźniowie powinni być lepiej pilnowani, bo o bunt nie trudno.... Ja bym dodał jeszcze jakiegoś szczura i pogłębił trochę długość tuneli... Może jakiś kocioł z przetopionym żelazem?? to już będzie wersja 2.2 :)
_________________
Galeria BS | Galeria FlickR
 
 
 
tomey 


Wiek: 32
Dołączył: 26 Mar 2007
Wpisy: 523
Skąd: Nysa / Wrocław
Wysłany: 2007-11-15, 20:57   

spokojnie ! szyb działał już w wersji 1.0, większej kopalni nie bedzie bo nie mam klockow i... jakie kotły, jakie lochy :D? no dajcie spokój :p to nie KnightsKingdom 2 :p
_________________
37236809 nowe gadu:)
 
 
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,147 sekundy. Zapytań do SQL: 10