Wysłany: 2008-02-04, 10:16 [MOC] White Swallow
White Swallow
Jest to mój drugi statek kosmiczny jaki kiedykolwiek zrobiłem, a może raczej samolot z niedalekiej przyszłości ;P Jakoś pojazdy naziemne mnie bardziej kręcą. Ostatnio rozbierająć zestaw 4953 z jego cześci zacząłem składać coś co miało być samolotem, dołożyłem toroche części z poza zestawu. No i wyszedł mi ten oto dziwaczny pojazd :D
Przypomina mi on troche jaskółkę stąd wzieła się nazwa swallow.
_________________ Dzień bez LEGO to stracony dzień ;P
DeszczyK
Sariel napisał/a:
Na potęgę posępnego Longera, mocy przybywaj...
bartemo [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-04, 11:02
Zgrabna konstrukacja. Nie pasują mi do końca skrzydła, chyba trochę zbyt przekombinowane. Wolałbym jakieś bardziej aerodynamiczne :)
czekoladowyboss [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-04, 11:51
Może być, fajny kształt skrzydeł ale wnętrze mogłeś dorobić ;)
NewShool next [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-04, 19:00
Dobre wykorzystanie tej szybki :) też ją mam i nic z nią nie umiem zrobić :P
pkowalcz [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-04, 20:53
Hmm... Konstrukcja jest... nierówna. I to nie tylko pod względem faktury kadłuba, ale również jakości wykonania. O ile przód (i pustka w kokpicie!!!) są średnie, o tyle tył (a zwłaszcza jego prezentacja na fotce numer 7) nadają mu sympatyczności i, zwłaszcza na ww. fotce, lekkości ;).
A dałoby się te niebieskie inverted curved slope'y pod silnikem przeciągnąć trochę w przód, żeby tak nie wystawały za silnik?
Wysłany: 2008-02-04, 22:58
czekoladowyboss napisał/a:
Cytat:
wnętrze mogłeś dorobić ;)
martinbb napisał/a:
Cytat:
Ot taki prosty MOCyk, nawet pomimo braku kokpitu ;)
pkowalcz napisał/a:
Cytat:
(i pustka w kokpicie!!!)
Postaram się dorobić kokpit, ale ludzika raczej nie wcisnę ;P
pkowalcz napisał/a:
Cytat:
Hmm... Konstrukcja jest... nierówna. I to nie tylko pod względem faktury kadłuba, ale również jakości wykonania.
Z ta jakością to chyba przesadziłeś ;/ Bo wszystko jest równe i symetryczne,żadna część nie lata, nic nieodpada. Może wygląda tak, jak by miał sie zaraz rozlecieć, ale to złudzenie :)
pkowalcz napisał/a:
Cytat:
A dałoby się te niebieskie inverted curved slope'y pod silnikem przeciągnąć trochę w przód, żeby tak nie wystawały za silnik?
Nie ;] ;P taką miałem wizję xD i tak zostawię, podoba mi się że tak wystaje :)
Dzięki za komentaże :)
DeszczyK
Sariel napisał/a:
Na potęgę posępnego Longera, mocy przybywaj...
pkowalcz [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-05, 06:09
Bobofrutx napisał/a:
Z ta jakością to chyba przesadziłeś ;/ Bo wszystko jest równe i symetryczne,żadna część nie lata, nic nieodpada.
Nierówna pod względem jakości artystycznej. Jaśniej?
Chodzi mi o to, że skrzydła są w porządku, tył przyzwoity, a przód (zwłaszcza przez pustą kabinę) dość słaby - poszczególne części są zróżnicowane jakościowo i nie można powiedzieć ogólnie, że model jest taki i taki, tylko trzeba patrzeć na każdy jego fragment osobno. Przez to właśnie rozumiem "nierówność".
PS. Ale nie przejmuj się, jest duże prawdopodobieństwo, że trygonometria mi się rzuciła na mózg i dlatego bredzę ;)
Wysłany: 2008-02-05, 09:08
pkowalcz napisał/a:
Cytat:
Nierówna pod względem jakości artystycznej. Jaśniej?
Chodzi mi o to, że skrzydła są w porządku, tył przyzwoity, a przód (zwłaszcza przez pustą kabinę) dość słaby - poszczególne części są zróżnicowane jakościowo i nie można powiedzieć ogólnie, że model jest taki i taki, tylko trzeba patrzeć na każdy jego fragment osobno. Przez to właśnie rozumiem "nierówność".
Już kumam dzięki za wyjaśnienie ;)
DeszczyK
Wiek: 47 Dołączył: 07 Kwi 2007 Wpisy: 2529 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-02-06, 02:02
Skrzydła nieco bryłowate, ale wiesz że to faktycznie przypomina jaskółkę? Usterzenie motylkowe ma tu pewnie największy udział. Nie lepiej by było stateczniki zamocować odwrotnie?
Klimatem trochę przypomina mi ExoForce. Wykorzystując głownie części z jednego zestawu to wyszło bardzo dobrze. Mogłeś trochę dołożyć więcej klocków z kolekcji i zrobić chociaż jakiś niby kokpit co by tak pusto nie było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum