Dane techniczne:
Waga: 867g
Wymiary: dł. 38s / szer. 18s / wys. 12s
Napęd: 2 x PF Medium, po jednym na gąsienicę
Zawieszenie: brak
Inne: wieża obracana pokrętłem na kadłubie, lufa podnoszona pokrętłem na wieży.
Lubię kolor szary w klockach. Wydaje mi się wyjątkowo uniwersalny i estetyczny. Kiedy po zakupie 7784 stałem się właścicielem ponad 60 ciemnoszarych płytek 1x2, od razu pomyślałem o zrobieniu z nich i tradycyjnie szarych płytek czegoś w rodzaju kamuflażu miejskiego. Wyszło to kiepsko, i ostatecznie zarzuciłem pomysł, ale miałem już wtedy na wpół gotowy czołg, więc wypadało go dokończyć.
Do budowy zainspirował mnie ujawniony kiedyś projekt chińskiego czołgu, o bardzo charakterystycznej sylwetce:

W większej skali pokusiłbym się może o dokładny model, w tej niestety nie miałem pomysłu na oddanie kształtu wieży. Koniec konców, powstał model, który dobrze oddaje przynajmniej jedną cechę współczesnych czołgów: płaskość. Kadłub zasadniczo nie przekracza grubością 3 studów, a mieści dwa silniki PF Medium z mechaniką, battery box i odbiornik IR. Żeby ten ostatni zmieścił się na wysokość, musiałem uciec się do małego tricku, i pozwolić mu wystawać do góry pod wieżą. Czołg lubi przez to tracić sygnał kiedy steruje się nim z tyłu, ale odbiornika nie widać w ogóle.
Galeria
Kilka zdjęć:

Film:
[youtube]http://youtube.com/watch?v=GfWBXaLptLw[/youtube]