Dane techniczne Seria: System/Castle
Rok produkcji: 2008
Liczba klocków: 19
Liczba figurek: 1
Spis części:http://www.peeron.com/inv/sets/5618-1 Cena: MSRP: ? Polskie sklepy: ok. 14 PLN, Allegro: ok. 11-24 PLN
Przedstawiam kolejny z tegorocznych impulsów, który stawiam na równi z czarodziejem pod względem atrakcyjności i przydatności (ze względu na figurkę i zwierzaka).
Opakowanie i instrukcja
Standardowo jak to w impulsach – małe, z dużym kolorowym zdjęciem tytułowym, zdjęciem figurki w skali 1:1 na bocznej ściance i reklamą dwóch dużych zestawów z tyłu. Wciskamy perforowany kawałek i dostajemy się do środka.
Klocki
W środku jeden woreczek z klockami i instrukcja. W książeczce kolejne reklamy i budowa modelu w 5-ciu krokach. Do tego pouczenie, że nie wolno strzelać do żółtych buziek.
Model
Budowa zajmuje całe 30 sekund, no może minutę jak się delektować, jednak to co otrzymujemy wynagradza minimalny czas budowy. Przede wszystkim figurka trola (dla mnie to jest ork, ale co tam). Według mnie jest super, a jego wredna buźka przyda się do niejednej winietki. Do tego brązowe nóżki i bardzo fajny (choć paskudnie nakrapiany) hełm. Trol trzyma w ręku ogromny miecz, a na wózku ma do dyspozycji jeszcze dwie dzidy, wszystko w kolorze Pearl Light Gray (kolor i plastik są fuj). Wózek niewielki, ale ma element do strzelania, czyli ładny Dark Red cone nadziany na szare fikuśne klocki, które się w tym roku pokazały:
Element balistyczny uruchamia się prztyczkiem paznokcia. Całość modelu uzupełnia szczurek. Sam w sobie jest bardzo ładny, ale zrobiony jakoś tandetnie. Plastik, z którego jest zrobiony nie umywa się do tego, który został użyty w np. żabkach z Cafe Cornera. Ten „szczurkowy” kolor jest matowy i „mdły”. Jednak zwierzak bardzo fajny.
Podsumowanie
To jest impuls, który każdy Castlowiec powinien mieć. Figurka, trzy sztuki broni, hełm i szczurek. Warto kupić. Z tej mordki można zrobić naprawdę paskudną księżniczkę.
Za
Figurka
Sporo uzbrojenia
Szczurek
Przeciw
Kolor broni
Kiepski plastik, z którego zrobiono szczura
Ostatnio zmieniony przez nori 2008-10-03, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-07-24, 19:33
Nie!! Ja chciałem napisać tą recenzję !! :P ...
... a tak na serio recenzja jest udana i czytelna. Zamierzam niedługo nabyć ten niewielki zestawik. Dzięki Crises, na pewno przyda się twoja recenzja :P
p.s. cena może sięgnąć aż 24 zł ?? toż to rozbój w biały dzień !! :P
Dane techniczne:
Seria: Castle
Rok produkcji: 2008
Liczba figurek: 1
Liczba klocków: 19
Spis części: http://www.peeron.com/inv/sets/5618-1
Cena: MSRP: $3.50 Polskie sklepy: 11-14 PLN.
Jako, że dzisiaj w Krośnie otworzony został nowy sklep z klockami, Majek udał się tam w celu sprawdzenia asortymentu. A przy okazji zakupił sobie malutki zestawik. ;)
Opakowanie i instrukcja:
Pudełeczko jest malutkie, standardowe jak na impuls. Na szczęście nie jest większe niż wymagałaby tego ilość klocków jakie się w nim mieszczą. Na przedniej ściance ładny obrazek prezentujący trola/orka, jego wojenny wózeczek i szczura. Na górnej krawędzi możemy zobaczyć jak wygląda ludzik w skali 1:1. Z tyłu reklama zestawów 7094 i 7048. W środku woreczek z klockami i instrukcja.
Instrukcja przedstawia jak złożyć zestaw w 5-ciu krokach. Na odwrocie ponownie reklamy, impulsy na rok 2008 i wyżej wymienione już 2 zestawy.
Klocki:
Klocków jest 19 i zostały wrzucone do jednego woreczka. Główną zaletą tego zestawu jest oczywiście figurka trola.
Wredna mina i "barbarzyński" tors to jego niezaprzeczalne atuty. Jedyne co mi się w nim nie podoba to hełm. Jest za trochę za duży i kojarzy mi się, nie wiem czemu, z serią Space. Jakoś bardziej pasowałby mi tu hełm oznaczony na Peeronie jako x1196. Trol uzbrojony jest w wyszczerbiony miecz (kolor PearlLtGray). Oprócz tego towarzyszy mu szczur, a reszta klocków użyta jest do budowy wózeczka.
Model:
Oto więc jest maszyna, którą trole podbijają ludzkie królestwa. Dwa kółka, dwie włócznie (w kolorze PearlLtGray) i pocisk (nazwy elementów tworzących pocisk brzmią złowrogo: Cone 1 x 1 i Technic Pin 1/2 with Bar 2L). Wózek nie jest skomplikowany, 30-50 sekund i cały zestaw jest gotowy.
Podsumowanie
Zestaw zdecydowanie uważam za udany. Decyduje o tym przede wszystkim figurka, ale także to, że otrzymujemy trzy sztuki broni i szczura. Jego bawialność również nie powinna nikogo zawieść (bawialność zestawu nie gryzonia) ;) .
Podsumuję to co najważniejsze dla mnie:
Za
figurka,
broń,
szczur,
Przeciw
hełm trola,
w sumie zamiast szczura mogłaby być tarcza,
ani jednej zapasowej części.
P.S. Moja pierwsza recenzja. ;)
~Majek
_________________ Steel isn't strong, boy, flesh is stronger!
zachecony recenzja Majka i ja skrobne swoja opinie, szczegolnie, ze mam zupelnie inne refleksje
zestawik nabylem "przy okazji" zeby nagrodzic real za spore stoisko klockowe (po wielu miesiacach biedy)
jak na impuls zestaw jest prymitywny - nie ma tego czaru i magii co chociazby betoniarka czy smieciarz. zestaw z czarnoksieznikiem oceniam o 3 poziomy wyzej :).
wyrzutnia zrobiona na sile - lepszy by byl sam wozek z jakims towarem. nie podoba mi sie miecz - komiksowo maswny i wielki.
plusy to szczur/myszon i zielone rece trolla (moga sie przydac).
moze ma to sens dla osobnikow budujacych troll-armie. dla mnie najslabszy impuls sezonu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum